CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran önceden planlanmış program dahilinde, Uluslararası Politik Danışmanlar Derneği (IAPC, International Association of Political Consultans) tarafından New York’ta düzenlenen konferansta konuşmacı olmak üzere dün sabah ABD’ye gitti. 10 Kasım’da Atatürk’ü anmak için sabahleyin NewYork Başkonsolosluğu’nda saygı duruşunda bulunacak olan Oran, akşam ise Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun (TADF) anma etkinliklerine katılacak.
CHP’li Oran, yarın sabah ilk olarak saat 09.05’te New York Başkonsolosluğu’ndaki 10 Kasım törenlerine katılarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşundu bulunacak.
Oran daha sonra ise IAPC’nin 45. Yıllık Konferansı’nın yarın saat 9.45 de başlayacak oturumunda “Türkiye’de Politika ve Din” konulu bir konuşma yapacak. Oran konuşmasında, Türkiye’deki güncel konuları analiz ederek, demokratikleşme için atılması gereken adımları uluslararası katılımcılarla paylaşacak.
10 Kasım akşamında ise Umut Oran, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun  Atatürk anısına düzenleyeceği toplantıya katılacak. TADF’nin düzenlediği şiir yarışmasında kazananlara ödüllerinin verileceği gecede, Atatürk’ün sevdiği şarkılar da seslendirilecek. Atatürk’ün bilinmeyen videolarının da gösterileceği TADF’nin gecesinde, Princeton Üniversitesi Prof. Heath Lowry de “An American in Ankara C. Streit & Atatürk” başlıklı bir sunum yapacak.
Michel Bongrand ve Joseph Napolitan tarafından 1968 yılında kurulan IAPC bugün dünya çapında 180 danışman üyeye sahip. Bu yıl düzenlenecek olan toplantılara CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın yanı sıra Forbes dergisinin yayıncısı Steve Forbes, Washington Times Başkan Yardımcısı Tom Culligan, ABD Başkanı Barack Obama’nın danışmanı Joel Benenson, ABD Başkan Adayı Mitt Romney’nin uzman stratejisti Brian Jones gibi isimler de katılarak ABD Başkanlık seçimlerini analiz edecek.
Oran, pazartesi sabahı yurda dönecek.
 

Print Friendly, PDF & Email