Şehit yakınları ve gazilerin 13 Ekim’de Tandoğan’da yapmayı planladıkları “Savaşa ve Teröre Hayır” mitingi Ankara Vali Yardımcısı Fahri Aykırı’nın imzasıyla, “Ankara’nın Başkent oluşunun yıldönümünde miting olmaz, güvenliğini sağlayamayız” diyerek ertelendi. Ama aynı gün Kızılay’da eylem yapan Suriyelilerin güvenliğini polisimiz pek güzel sağlamıştı. Üstelik onlar değil de bu Suriyeli grubu protesto eden Türk gençleri biber gazı ve copa maruz kaldılar!
Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim-İş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Türkiye Gençlik Birliği’nin de aralarında bulunduğu 20 demokratik kitle örgütünün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için düzenlediği “Vatan ve Cumhuriyet için Halk Buluşması” da yine Ankara Valiliği tarafından engellendi.
Bu yasaklama kararını valiliğin değil, diktatörlük özentisi içinde olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve onun İçişleri Bakanından geldiğini hepimiz biliyoruz.
29 Ekim Cumhuriyet yürüyüşüne katılanlar hakkında Ankara Valiliği işlem yapacakmış buyursun yapsınlar bakalım.
Durmaksızın ‘milli irade’ diyen ama cumhurun cumhuriyetine sahip çıkmasından korkan AKP hükümeti ve onun başbakanı, halktan korkuyorsa o koltukta oturmasın artık çeksin gitsin. Başbakanın, bir zamanlar ‘Esad Kardeşi” olan ama bugün ‘Baasçı’ diye eleştirdiği Beşir Esad’dan ne farkı var, sen de diktatörsün o zaman ve senin de zamanın dolmak üzere.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının içini boşalttın, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında Atatürk anıtına çelenk koymayı bu halka çok gördün, 30 Ağustos Zafer Bayramını savaş meydanlarında kazanan askerin elinden aldın, gözünü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına diktin!
Bilim adamlarını, gazetecileri, yurtsever askerleri Silivri Toplama Merkezinde öğütüp yok etmeye çalışsan da Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri olan Cumhuriyet’i yok edemeyeceksin. Bu millet sana izin vermeyecek.
Artık yeter, o Cumhuriyet mitingi olacak Başkent Ankara’da buluşacak olan onbinler ilk Meclis’ten atasına, Anıtkabir’e yürüyecek. AKP hükümeti halkın cumhuriyetine sahip çıkmasını önleyemeyecek, hepimiz 29 Ekim’de Türkiye Cumhuriyetini kuran iradenin bir araya geldiği Ulus’ta ilk meclisin önünde olacağız. O Cumhuriyet mitingi yapılacak!
 
Basın Açıklaması
20.10.2012

Print Friendly, PDF & Email