TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 10.10.2012

   

Umut Oran

   

İstanbul Milletvekili

Ankara Gölbaşı Park Eymir Toplu Konut uygulamasında 5368 konut yer almakta ve burada yaklaşık 20 bin kişi yaşamaktadır. Ekim 2009’da sahiplerine teslim edilen konutların yönetimi, aradan 3 sene geçmesine karşın halen TOKİ iştiraki olan Emlak Pazarlama İnşaat Proje Yönetimi ve Tic. A.Ş. ‘ye aittir.

  1. Ankara Gölbaşı Park Eymir Toplu Konut uygulamasında TOKİ’ye borcunu ödemiş olan konut sahibi sayısı kaçtır? TOKİ’ye borcunu ödemiş olan bu gruptan kaç kişi işlemlerini tamamlayarak tapusunu üzerine almıştır? Burada halen TOKİ’ye borcunu ödemekte olan kaç konut sahibi vardır?
  2. Ankara Gölbaşı Park Eymir Toplu Konut uygulaması toplam kaç etaptan oluşmaktadır? Her bir etapta kaç ada ve her adada kaç blok, daire bulunmaktadır? Park Eymir TOKİ Konutlarındaki hak sahiplerinden yetki alarak yönetimi devralmış olan ada, etap bulunmakta mıdır?
  1. Ankara ilinde TOKİ’nin yapmış olduğu başka konut projeleri de bulunmaktadır. Nisan 2010’da Yenimahalle TOKİ A.O.Ç. Konutları (Park Çiftlik Konutları) sahiplerine teslim edilmiş ve Şubat 2011’de yönetim hak sahiplerine devredilmiştir. Yani yönetim sadece 9 ay TOKİ’nin atadığı geçici yönetimde kalmıştır. Benzer şekilde Turkuaz Vadisi Toplu Konut yönetimi için 04.07.2011 tarihinde yönetimin devri için toplantı çağrısında bulunmuş ve yönetimi devretmiştir. Benzer şekilde Kızılcahamam TOKİ konutlarının yönetimi Eylül 2010’da devredilmiştir. TOKİ’nin, benzer durumdaki toplu konutlara farklı davranması kamu yararıyla bağdaşmayacaktır. TOKİ, Gölbaşı Park Eymir Toplu Konut uygulamasında yönetimin devri ile ilgili niçin farklı tutum içine girmektedir?  Bu sitede yönetim ne zaman hak sahiplerine devredilecektir?

 
 

Print Friendly, PDF & Email