“‘YANLIŞ YÖNET HALKA ÖDET’ POLİTİKASINA SON VER ARTIK” 
“HÜKÜMET VATANDAŞA CİMRİ SURİYELİYE PEK CÖMERT! 
“HÜKÜMET SON ZAMMI GERİ ÇEKSİN”
CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Umut Oran, son yapılan vergi ve harç artışları ile zammın hükümetin kötü yönetiminden kaynaklandığını belirterek, “Hükümete ÖTV ve benzin zammını geri alması çağrısında bulunuyorum. Hükümet artık ‘yanlış yönet halka ödet’ politikasına bir son versin. Vergileri artırarak akaryakıta zam yaparak ekonomiye dikiş tutturamazsın, ekonomi ve dış politikanızın ‘önce Türkiye’ demesi gerekiyor. Bütçede ipin ucunu kaçıran AKP hükümeti, açığı kapamak için vergi zamlarıyla halkın lokmasına göz dikti ama Suriye’de yönetimi devirmek için yürüttüğü açık-gizli faaliyetlerde ise hiç masraftan kaçmıyor” dedi.
CHP’li Umut Oran, yaptığı yazılı açıklamada, AKP hükümetinin bütçedeki bozulmayı düzeltmek, hedefleri tutturabilmek amacıyla hazırladığı 10 milyar liralık ek gelir paketi kapsamında, otomotiv, akaryakıt ve alkollü içkilerdeki ÖTV ile tapu harçlarının artırılmasına ilişkin düzenlemenin yürürlüğe girdiğini anımsattı. Vergi artışlarının, zaten zor durumdaki otomotiv ve konutta satışların daha da düşmesine yol açarak bu sektörlere darbe vuracağına işaret eden Oran’ın açıklaması ana hatlarıyla şöyle:
“AKP, ekonomideki yanlış yönetimi nedeniyle bütçede ortaya çıkan bozulmanın faturasını halka ödetirken, aynı zamanda Suriye operasyonunun maliyetini de buna yüzde 65 oranında karşı olan Türk halkına ödetiyor.
Vatandaşa cimri Suriyeliye cömert
Bütçeyi düzeltmede, tüketim üzerinden alınan dolaylı vergileri artırarak elde edeceği gelir artışlarına, yani vatandaşın cebine saldıran, kendi kötü yönetiminin faturasını halka ödeten AKP’nin, Suriye’de yönetimi devirme, rejimi değiştirme uğruna operasyonlar yürütüp, hovardaca para harcamaya hakkı yoktur!
Halen 12 çadırkent, 1 geçici kabul merkezi ve 1 konteynerkentte barındırılan 90 bine yakın rejim muhalifi Suriyeli’ye, Türk halkının büyük bölümünün sahip olmadığı,  barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme, bankacılık ve diğer hizmetler sunuluyor.
21,5 milyon yoksul var Suriyeliye aylık 400 dolar veriliyor
Türkiye nüfusunun 21.5 milyonluk bir bölümü yoksulluk çekerken, Türkiye’de ağırlanan Suriyeli muhaliflere adeta 5 yıldızlı konfor sunuluyor.  Suriyelilere günlük harcamaları aylık 400 dolar harcama limitli kredi kartları veriliyor.
Kamplarda kalanlara en son belgesiz, sınavsız Türkiye üniversitelerine kayıt yaptırma “kıyağı” getirildi.
Sığınmacılara şimdiden 600 milyon TL
Sığınmacılara yapılan toplam harcamanın şimdiden 330 milyon dolar (600 milyon TL) ulaştığı söyleniyor. Bu tutar, yılın tümünde çok daha büyük bir hacme ulaşarak bütçe dengelerini olumsuz etkileyecek.
Ancak bu tutar, AKP’nin Suriye angajmanı dolayısıyla Türkiye’nin ödediği faturanın sadece küçük bir bölümü… Suriye’nin maliyeti sadece sivil sığınmacıların barındırılması ile sınırlı değil.
Hükümet Suriye’nin maliyetini açıklasın
Türkiye, Suriyeli rejim muhaliflerine askeri eğitim, silah ve mühimmat sağlıyor. Resmi kurumlara ait ambulanslar bile her gün Suriye’de yönetimi devirmek için savaşan silahlı gruplara mühimmat taşıyor. Zaten gizlilik içinde yürütülen bu faaliyetlerin ve sağlanan yardımların mali portesi kamuoyundan gizleniyor.
Hükümet, Suriye’ye yönelik yürüttüğü faaliyetlerin toplam maliyetini ve bunun finansman kaynaklarını açıklamalıdır. 
Vergi artışı ve zammı geri al
Suriye muhaliflerine yapılan yardımın bir bedeli var, bu bedel de bütçe açığı olarak gözüküyor, faturayı halk ödüyor. AKP hata yapıyor, bunu da vatandaşın cüzdanından ödüyor. Buradan hükümete ÖTV ve benzin zammını geri alması çağrısında bulunuyorum. Hükümet artık ‘yanlış yönet halka ödet’ politikasına bir son versin. Vergileri artırarak akaryakıta zam yaparak ekonomiye dikiş tutturamazsın, ekonomi ve dış politikanızın ‘önce Türkiye’ demesi gerekiyor.”
Açıklamanın tamamı;
SURIYETIN-FATURASI1-25_eylul_2012_SON-1
 

Print Friendly, PDF & Email