Kadir Gecesi dinimize göre, kutsal kitabımız Kur’an’ın vahiy yoluyla Peygamberimize gönderilmeye başlandığı gecedir. İslam dini ve onun kitabı, tüm insanlık için huzur, sağlık, barış ve kardeşlik öngören, emreden bir dindir.
Bugün dünyamızda savaşlar, işgaller, sınır ve toprak kavgaları, tarihsel düşmanlıklar, çıkar çatışmaları maalesef halen hüküm sürmektedir. Diğer yandan dünyanın önemli bir bölümünde, açlık, sefalet ve yoksulluk da insanlığın yüz karası olmaya devam etmektedir. Ülkemizde de özellikle son aylarda giderek pervasızlaşan terör insanlarımızın yüreğini dağlamakta, gelen her şehit haberi içimizi yakıp kavurmaktadır.
Kadir Gecesi, yoksul ve yoksun herkesin elini tutmamızı, haksızlığa karşı dik durmamızı hepimize bir ödev olarak yüklemektedir. Yurdumuzda terör, işsizlik, yoksulluk ve ekonomik kriz nedeniyle insanımız  kaygı içinde yaşarken, mevki ve makam hırsıyla gözü dönenlere, hukuksuzluklara göz yumup koruyanlara karşı çıkmanın da Kadir Gecesinde üzerimize yüklenen bir sorumluluk olduğunu unutmamamız gerekmektedir.
Bu mübarek gecede, İslam dininin hoşgörüsü ve güzelliği ile tüm dünyaya ve ülkemize huzur, sıkıntısız bir yaşam, barış, ülkeler ve insanlar arasında dayanışma diliyorum.
Saygı ve sevgilerimle,
Umut Oran

Print Friendly, PDF & Email