“Sözünüzü geri alarak Türk halkından, TBMM’den, CHP’den özür dileyecek misiniz?”
“İçişleri Bakanı FB-GS derbisini izlemeye devam mı etti?”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılması üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “CHP’nin “tatil yapmayalım giderek tırmanan terörü konuşmak için TBMM’yi toplayalım” çağrısı için ullandığınız “terörün siyaseti şekillendirmesi” eleştirisini, milletvekilimizin terör körgütünce kaçırılması karşısında geri alarak, Türk halkından, TBMM’den, CHP’den özür dileyecek misiniz?” diye sordu.
Oran, Erdoğan’a yönelttiği soru önergesini TBMM’ye sundu. Oran önergesinde, CHP’nin terör ve Suriye’deki gelişmeler konusunda bilgilenmek amacıyla TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırdığını, ancak Erdoğan’ın, “Terörün, TBMM içinde, hem de anamuhalefet partisi nezdinde Türkiye’de siyaseti şekillendirmesine asla izin vermeyeceğiz. Anamuhalefet partisi CHP’nin 14 Ağustos’ta Meclis’i olağanüstü toplama girişimi tam bir basiretsizlik örneği olduğu kadar aynı zamanda teröre de teslimiyettir. Hiçbir konuda hiçbir politikası olmayan CHP, böyle anlık tepkiler vererek terörün ekmeğine yağ sürmektedir” açıklamasını yaptığını anımsattı.
Bu açıklamanın basına yansıdığı 12 Ağustos 2012 Pazar gününün akşamında saat 19.00 sıralarında ise Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün Ovacık ilçesinden Tunceli’ye araçla seyir halindeyken, Erdoğan’a şu soruları yöneltti:
“- Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinde ilk kez bir milletvekilinin terör örgütünce kaçırılmasının, iktidarınızın 10. yılında size rastlamasının, terörle mücadelede yaptığınız büyük hataların sonucu olduğu değerlendirmesinin doğruluk payı nedir?
-CHP’nin “tatil yapmayalım giderek tırmanan terörü konuşmak için TBMM’yi toplayalım” çağrısı için ullandığınız “terörün siyaseti şekillendirmesi” eleştirisini, milletvekilimizin terör körgütünce kaçırılması karşısında geri alarak, Türk halkından, TBMM’den, CHP’den özür dileyecek misiniz?
– CHP milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılması üzerine kamuoyunda oluşan “hükümetin basiretsizliği ve teröre teslim olması” değerlendirmesinin gerçeklik payı nedir?
– Size ait olan “terörün ekmeğine yağ sürmek” ifadesi; bir milletvekilinin kaçırılmasında terör örgütünün bu denli kendini rahat edebileceği ortamın yaratılmasında pay ve sorumluluk sahibi olmanız için de kullanılabilir mi?
– 12 Ağustos 2012 akşamı ve gece saatlerinde, hükümetiniz adına hiçbir bakanlar kurulu üyesinin CHP Tüzel Kişiliğini temsil eden Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu bizzat aramamasının nedeni nedir?
– 12 Ağustos 2012 gecesi itibariyle CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kurtarılması için hangi girişimlerde bulundunuz?
– Terör sorununun çözümü için TBMM’nin olağanüstü toplanması çağrısına olumsuz tavrınızın kamuoyuna yansıması ve terör örgütünün milletvekilimizi kaçırmasıyla birlikte ortaya çıkan tabloda AKP ve PKK’nın çözümsüzlük notasında buluştuğu değerlendirmesi doğru mudur?
– İçişleri Bakanı’nın kaçırılma olayı sırasında Gümüşhane’de bulunduğu ve FB-GS maçını izlemeye devam ettiği bilgisi doğru mudur?”
Soru Önergesi:
huseyin-aygunun-kacirilmasi-RTE-1
 

Print Friendly, PDF & Email