-CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Milli Savunma Bakanlığı’nın pilotlara ilişkin “Kurşun izi yok” açıklamasına rağmen, “Otopsi sonucunun açıklanmamasının” nedenini sordu.
– Oran’dan Erdoğan’a: Öğrencilerden özür dileyecek misiniz?
ANKARA
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Milli Savunma Bakanlığı’nın pilotlara ilişkin “Kurşun izi yok” açıklamasına rağmen, “Otopsi sonucunun açıklanmamasının” nedenini sordu. Oran, Erdoğan’a “parasız eğitim istediği için yıllardır yargılanan mağdur olan üniversiteli gençlerden özür dileyip dilemeyeceğini açıklamasını da istedi.
ÖĞRENCİLERDEN ÖZÜR DİLEYECEK MİSİNİZ
Oran, Başbakan Erdoğan’ın yazılı cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na iki ayrı soru önergesi verdi. İlk olarak geçtiğimiz hafta “Yaptığınız bir açıklama ile üniversitelerde uygulanan harçların kaldırılması için talimat verdiğiniz basına yansıdı” diyen Oran, şöyle devam etti:
“Sırf sizin katıldığınız bir toplantıda ‘parasız eğitim hakkımız’ pankartı açtıkları için polis zoruyla dışarı çıkartılarak 19 ay hapiste tutulan ve 8 yıl 5’er ay hapis cezasına çarptırılan Berna Yılmaz ve Ferhat Tüzer’den, parasız eğitimi hemen hayata geçiremediğiniz için yol açtığınız mağduriyetten dolayı özür dileyecek misiniz? Parasız eğitim istedikleri için ya da harcını yatıramadığı için okullarından uzaklaştırılan, atılan üniversite öğrencileri için geçmişe dönük bir hak tanıma, iyileştirme yapacak mısınız?”
-“OTOPSİ RAPORU NİYE AÇIKLANMIYOR?”-
Suriye yakınlarında 22 Haziran 2012 tarihinde düşürülen Türk jeti RF-4’te yaşamlarını yitiren pilotlarımızın naaşlarıyla ilgili bir başka soru önergesi de veren Oran, Başbakan Erdoğan’dan şu konularda açıklama yapmasını istedi:
“Şehit pilotlarla ilgili olarak ‘Otopsi tamamlandı, pilotlarda kurşun izi yok’ şeklinde açıklamalar yapıldı. Milli Savunma Bakanı’nın yaptığı bu açıklamaya göre pilotlarda kurşun izi-yarası olmadığı saptanmış durumda. Buna göre söz konusu şehit Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un otopsi raporları ne zaman açıklanacak? Otopsi raporlarına göre şehit pilotlarımızın kesin ölüm nedeni/nedenleri nedir?
74 milyonun bilgilendirilmesi gereken böylesine ulusal bir konuda otopsi sonucunun açıklanmamasının nedenleri nedir? Otopsi raporları ve uçağımızın düşürülüşüne ilişkin kesin bilgilerin açıklanmamasının yol açtığı şaibeleri nasıl önleyeceksiniz?”
Soru Önergeleri;
Suriye-ucak-RTE-otopsi-1
parasiz-egitim-RTE-1
 

Print Friendly, PDF & Email