AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e yönelik “Sayın Bakanın bu yaklaşımını ve üslubunu insani bulmuyoruz. Sayın Bakanın üslubunun ve yaklaşımının AKP hükümetine ve AKP’ye ait bir yaklaşım ve üslup olmadığı da ortadadır” ifadesi üzerine, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın yaptığı açıklama şöyle:
AKP’nin içindeki çatışma Muhteşem Yüzyıl dizisinden beter, Bizans Sarayı gibi. Adeta entrika, kavga, ayak oyunu müptelası oldular. Sivil toplumla, sendikacılarla, işçilerle, memurlarla, spor kulüpleriyle, tiyatrocularla, sanatçılarla, muhalefetle kavga ettikleri yetmedi artık birbirlerini yiyorlar.  Kim, hangi amaçla, hangi gizli gündemle, hangi art niyetle hareket ediyor belli değil. Başbakan hastalanıyor, parti grubu birbirine giriyor. Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Hakkında Yasa değişirken de bunu gördük. Bugün de, Başbakan iki gün yurtdışı seyahatine çıkıyor, İçişleri Bakanı ile AKP’nin sözcüsü birbirine giriyor. Böyle bir hükümet olabilir mi? Başbakan yokken iktidar Çarşamba pazarı gibi dağılıyor.
Şimdi herkes şunu sormalı, İçişleri Bakanı’nın ifadesi bile hükümeti bağlamıyorsa, kimin beyanatı bu hükümeti bağlıyor? Bu hükümeti Başbakan, Cumhurbaşkanı’nın onayıyla kurmadı mı?  Bakanlar Kurulu kararlarında İçişleri Bakanı’nın imzası yok mu? Bakan imza atarken hükümeti bağlıyor, açıklama yaptığında hükümeti bağlamıyor! Böyle bir mantığın kabul edilmesi mümkün mü. Burası muz cumhuriyeti değil, 89 yıllık Türkiye Cumhuriyeti…  Bu ülkenin tarihinde böyle bir ciddiyetsizlik, böyle bir pervasızlık, böyle bir fütursuzluk örneği yok.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İçişleri Bakanı’nın sözlerinin hükümete ait olmadığını söylüyorsa, bu açıkça istifaya davettir. İçişleri Bakanı izzet sahibi olarak gereğini yapmalı. Ya cevap vermeli, ya istifasını Başbakana sunmalı. Esasında bu zamana kadar geç bile kaldı. Hüseyin Çelik’in bile tahammül edemediği, müteveffa vatandaşını dolap beygirine benzeten, iş isteyen vatandaşına “takla at da göreyim” diyen, şiire-resime terör eylemi gözüyle bakan bu bakanın istifasını tüm millet hasretle bekliyor.
Başbakan da partisine sahip çıksın, tarafını belli etsin. Ya AKP Genel Başkanı olarak, Genel Başkan Yardımcısı’nın arkasında dursun “insani açıklamalar yapmayan ve hükümeti bağlamayan” İdris Naim Şahin ile bağlantısına bir son versin, ya da Başbakan olarak bakanına sahip çıksın, bakanına bu lafları eden Genel Başkan Yardımcısına yol versin. Türkiye’nin bunca sorunu arasında bir de  Bizans sarayına dönmüş AKP’nin entrikaları ve iç çekişmeleri ile kaybedecek bir dakikası bile yok. “

Print Friendly, PDF & Email