CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, AKP hükümetinin aniden ortaya koyduğu tiyatroları özelleştirme kararını, aylar öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatrolarında dolaylı olarak hayata geçirip geçirmediğini, bu amaçla şubat ayında 2,75 milyon TL karşılığında 3 oyunun sergilenmesi için ihaleye çıkıp çıkmadıklarını açıklamasını istedi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim.

Umut Oran

İstanbul Milletvekili

Üyesi bulunduğunuz parti tarafından düzenlenen bir kongrede tiyatroları özelleştireceğinizi belirttiniz.
1- Tiyatroları özelleştirme kararı hükümet programınızda bulunmakta mıdır? Parti programında böyle bir özelleştirmeden bahsedilmekte midir?
2- İlgili bakanlığın herhangi bir çalışması bulunmayan bir konuda doğrudan bireysel hissiyatınızla karar vermeniz demokratik bir toplumdaki yönetim standartlarına uymakta mıdır?
3- İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kendi iştiraki olan Kültür A.Ş. ile sözleşme imzalayarak “Harput’ta Bir Amerikalı, Bir Adam Yaratmak, Hasan Ağa’nın Karısı” adlı oyunları sahneye koydurdu mu? Bu üç oyun için Kültür A.Ş.’ye 2 milyon 750 bin TL’lik ödeme yapıldı mı? Bu iş ihaleyle Kültür A.Ş.’ye verildi ise söz konusu ihale hangi tarihte yapıldı ve ihaleye başka kim veya hangi şirketler katıldı, onların nihai teklifleri ne oldu? Kültür A.Ş.’nin kuruluş tarihi nedir ve o tarihten bu yana İBB’den aldığı ihalelerin kapsamı, içeriği, ihale bedeli ve ödenen miktarlar kaç TL’dir? Kültür A.Ş. hisseleri kime aittir ve hisse paylarının dağılımı nedir, kurulduğu tarihten bu yana, yıllar itibariyle ortaklarına ne kadarlık kar payı dağıtmıştır?

Print Friendly, PDF & Email