“Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman’la darbeyle ilgili görüşmeniz oldu mu?” 
“Genelkurmay’da bu yönde herhangi bir idari işlem kaydı mevcut mu?” 
ANKARA 
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök’ün, dönemin Jandarma Genel komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman’a “darbe” planlarını gösterdiğine ilişkin savcılık ifadelerinin kamuoyuna yansıması üzerine konuyu TBMM’ye taşıdı. Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman’la darbeyle ilgili görüşmeniz oldu mu? Genelkurmay’da bu yönde herhangi bir idari işlem kaydı mevcut mu?” diye sordu.
Oran, Başbakan Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a iki ayrı soru önergesi yönelterek, konuya netlik kazandırılmasını istedi.
Erdoğan, YAŞ Toplantısında ne yaptı? 
Erdoğan’ın Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman’ın, 2003-2004 yıllarında dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök’e “darbe” planlarını göstererek uyardığına yönelik herhangi bir bilgisi bulunup bulunmadığını açıklamasını isteyen Oran’ın yanıt beklediği diğer sorular şöyle:
“- Özkök ve Yalman ile 2003 – 2004 yıllarında planlanan herhangi bir darbe girişimi ve bunun önlenmesi üzerine bir görüşme yaptınız mı? Bu konuda Genelkurmay Başkanlığı’nda açılmış herhangi bir idari soruşturma var mıdır, varsa sonucu nedir? Başbakan olarak Yüksek Askeri Şura’ya başkanlık eden zat-ı aliniz o dönem bu iddialar hakkında herhangi bir idari, adli girişimde bulundunuz mu, bulundunuzsa sonucu ne oldu?”
Eski savunma bakanları ne yaptı? 
Oran, Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’a da “MSB’de bu konuda herhangi bir bilgi, belge, kayıt mevcut mudur? Selefleriniz, Yüksek Askeri Şura üyesi olarak söz konusu 2003-2004 yıllarında bu iddialar hakkında herhangi bir idari, adli girişimde bulundu mu, bulunduysa sonuçları nedir?” diye sordu.
Soru Önergeleri ;
RTEbalyozdarbe
MSBbalyoz (2)

Print Friendly, PDF & Email