ANKARA
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile AB Bakanı Egemen Bağış’ın sıklıkla “tecavüzcü, banka soyguncusu tutuklu gazeteci var” argümanını kullanması üzerine konuyu TBMM’ye taşıdı. Oran, Bakan Ergin’e, “Tecavüz, sarkıntılık, banka soygunu, hırsızlık vb. yüz kızartıcı, adi suçlardan hüküm giyen kaç gazeteci bulunmaktadır, isimleri ve çalıştıkları kurumlar neresidir?” diye sordu.
Gazeteci meslek örgütleri tutuklu meslektaşlarının sayısının bugün 107’ye ulaştığını belirtmesine karşın hükümet üyeleri bunu kabul etmiyor. Adalet Bakanı Ergin ve AB Bakanı Bağış’ın sıklıkla “Banka soyan adam öldüren tecavüz eden gazeteci kimliği var” açıklamasını yapması üzerine Oran konuyu Meclis’e taşıdı.
Kim bu ‘gazeteciler’?
Oran’ın, Adalet Bakanı Ergin’e yönelttiği soru önergesinde yanıtlanmasını istediği sorular şöyle:
“- Bugün itibariyle ceza ve tutukevlerinde kaç gazeteci, muhabir, yazar bulunmaktadır? Cezaevindeki bu gazetecilerin isimleri ve çalıştıkları kurumlar neresidir?
– Bu gruptaki tutuklu ve hükümlü sayısının 01.1.2003 -31.12.2011 döneminde yıllar itibariyle dağılımı nedir?
– Bunlardan kaçı Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün verdiği Sarı Basın Kartını taşımaktadır?
– Söz konusu gazetecilerin üzerlerine atılı/hüküm giydikleri suçlar nelerdir?
– Tecavüz, sarkıntılık, banka soygunu, hırsızlık vb. yüz kızartıcı, adi suçlardan hüküm giyen kaç gazeteci bulunmaktadır, isimleri ve çalıştıkları kurumlar neresidir?”

Print Friendly, PDF & Email