ANKARA
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, partiyi temsilen Kosta Rika’da bugün başlayacak olan Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılacak. Toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için hazırlanan Silivri fezlekesinin de Türkiye’deki yargı uygulamaları ve ifade özgürlüğü tartışmaları kapsamında gündeme geleceği bildirildi.
Geçen hafta Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda 2 gün süren toplantılara katılan CHP’li Oran Pazar gecesi 3 aktarmayla Güney Amerika’da yer alan Kosta Rika’ya geçti. 115 ülkeden sosyal demokrat ve sosyalist partilerin üye olduğu Sosyalist Enternasyonal (SE) toplantısı Başkent San Jose’de yapılacak.
SE Başkanı Yorgo Papandreu, SE Genel Sekreteri Luis Ayala ile Kosta Rika’nın ilk kadın Başkanı olan Laura Chinchilla’nın da katılacağı toplantının gündeminde, “Dünyadaki ekonomik kriz”, “İklim değişikliği”, “Demokrasilerde piyasaların yeniden tanımlanması” gibi konular yer alıyor.
Oran, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Toplantıda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yöneltilen fezleke kapsamında Türkiye’deki yargı uygulamaları ve ifade özgürlüğü tartışmaları da gündeme gelecek” dedi.
Sosyalist Enternasyonal’in 2 gün sürecek toplantılarının ilki Türkiye saati ile bugün 17.30’da başlayacak.

Print Friendly, PDF & Email