20 Temmuz 1974 sabahı başlayan Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 37’nci Yıldönümü Kıbrıs Türkleri için yeniden doğuş veya yaşama dönüş anlamı taşımaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ile bağımsızlığını ilan eden ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kuran Kıbrıs Halkı’nın en anlamlı günü olan Barış ve Özgürlük Bayramı’nı, şahsım ve partim adına en içten dileklerimle kutluyorum.
Özgürlüğün anlamını çok iyi bilen bu saygın halkın dostu ve müttefiki olmak bizim için ayrı bir önem taşımaktadır. Tarih boyunca gönül birliği içerisinde olduğumuz Kıbrıs Halkı’nın, uluslararası tüm kısıtlama ve baskılara rağmen verdikleri onurlu mücadelelerinde dün olduğu gibi bugünde yanlarında yer alacağız. Haksız yere uygulanan birçok ambargoya rağmen her geçen gün önemli bir ekonomik güce kavuşan Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni birçok ülkenin görmezden gelmeye çalışmasının hiç bir anlamı yoktur.
Kıbrıs da birbirine eşit iki halk, iki demokrasi ve iki devlet vardır. Uluslararası toplumun bu gerçekleri görmesi, eşit hakka sahip olan iki devletinin varlığını kabul etmesi gerekir. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne uygulanan haksız ambargonun bir an önce kaldırılması için Cumhuriyet Halk Partisi olarak uluslararası lobi çalışmalarımıza büyük bir hassasiyetle devam edeceğiz. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tam bağımsızlığı partimizin önemli önceliklerinden biridir.
Kıbrıslı kardeşlerimizin haklı davası için canı pahasına savaşan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi de şükran ve saygıyla anıyorum.
Umut ORAN
CHP Genel Başkan Yardımcısı
İstanbul Milletvekili

Print Friendly, PDF & Email