CHP’den “Hayvanlara kötü muamelenin kabahatler kanunu kapsamından çıkarılması” için söz…
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “Bu konuda HAYTAP’ ın hazırladığı yasal düzenleme önerisini destekleyecek ve her platformda, Allah’ın bizlere emaneti olan canlıların haklarının korunması için de gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.
İletişim Koordinatörlüğü ( Ankara ) – CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, “ Hayvanlara kötü muamelenin kabahatler kanunu kapsamından çıkarılması için HAYTAP’ ın hazırladığı yasal düzenleme önerisini destekleyecek ve her platformda,  Allah’ın bizlere emaneti olan canlıların haklarının da korunması için gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.
Yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran bu konuda şunları söyledi;
“Son aylarda bize gelen ihbarlardan ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi Samsun’da da özellikle sokak hayvanlarına karşı kullanılan şiddetin giderek arttığını öğrenmiş bulunuyoruz. Uygulanan bu şiddetin failleri bulunsa bile, hayvanlara saldırı ve şiddet uygulanması  kabahatler kanunu kapsamında cezalandırıldığı için ancak idari para cezası verilmekte, kişiler adli mercilerde yargılanmadığı için suçları sicillerine de işlenmemekte, sabıka kayıtları tutulmamaktadır
Korumasız ve kendilerini savunma olanağı olmayan hayvanlara yönelik saldırıların yaygınlaşması, toplumda çocuklara, kadınlara, özürlülere ve yaşlılara uygulanan şiddet ve saldırganlıkla birlikte düşünüldüğünde soruna öncelikle sahip çıkmak ve gerekli önlemleri almak daha da büyük bir önem kazanmaktadır.
Partimizin seçimlerden önce de gündemine aldığı bu önemli konu başta Hayvan Hakları Federasyonu ( HAYTAP ) olmak üzere, ilgili kuruluşlar tarafından ciddiyetle ele alınmakta ve partimizden de sorunun çözümü için destek istenmektedir.
Her fırsatta bu konudaki duyarlılığını gösteren partimizin Sayın Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetici arkadaşlarımız seçim öncesi hazırladığımız taahhütnameye attıkları imzanın gereği olarak TBMM normal çalışma düzenine girer girmez yasal düzenlemenin takipçisi olacaktır.
CHP, diğer partilerin de desteğini alarak, başta hayvanlara kötü muamelenin kabahatler kanunu kapsamından çıkarılması ve internet üzerinden yayın yapan döğüş sitelerinin engellenmesi için çalışacak, bu konuda HAYTAP’ ın hazırladığı yasal düzenlemeyi de destekleyecek, böylece,  Allah’ın bizlere emaneti olan canlıların haklarının korunması da güvence altına alınmış olacaktır”

Print Friendly, PDF & Email