Sayın Yusuf Ziya Cömert
Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni,

Bugün gazetenizde yayınlanan “Kılıçdaroğlu mitinge 2 gün kala genel başkan yardımcıları Umut Oran ve Sena Kaleli’yi Hakkari’ye gönderdi. İkili BDP’lilerle pazarlık masasına oturdular” şeklindeki haberinin doğruları yansıtmadığını siz de ben de çok iyi biliyoruz. Gazetecilik etiğine hiç yakışmayan böyle bir uydurma haberin ülkemiz insanına ne yararı olduğunu anlamak zor. Neden gerçek dışı bir haber yapma ihtiyacı duyuyorsunuz? Bunu ben ve Türk Halkı çok merak ediyoruz.
Haber özgürlüğüne saygılıyız ama araştırmadan yazılmamalı. Kuşkusuz her gazetenin haber, yorum ve değerlendirme özgürlüğü vardır. Gazetenizin haberi ya da yorumu da kendi özgürlüğüdür; ancak haber gerçek dışıdır. Tamamen yanlış bilgiye dayanmaktadır. 22 Mayıs sabah uçağı ile İstanbul’dan Van’a hareket ettim. Sabah basın toplantısı düzenledikten sonra şehirde halkla bir araya geldim. Aynı günün akşamında Van TV’de bir programa katıldım. 23 Mayıs Van mitinginden sonrada saat 16:00 uçağı ile Ankara’ya oradan da İstanbul’a geçtim. Yazıda belirtildiği gibi Hakkari’ye hiç gitmedim.
Elbette böyle bir zorunluluğunuz yok ancak haberi yapanlar bize sorsaydı bu tür yanlışa düşmemiş olurlardı.

Hakkari mitingi gerçekten muhteşem oldu. Her yerde olduğu gibi, burada da halk büyük bir destek ve katılım gösterdi. CHP projeleri ve Genel Başkanımızın samimiyeti ve inandırıcılığı büyük destek görüyor. Hakkari’de olan da budur. Bunu başka yerlere çekmek anlamsızdır. Bırakın Hakkari Mitingi öncesi Hakkari’ye gidip BDP’liler ile görüşmeyi ve pazarlık yapmayı, ben ne miting öncesi ne de miting sonrası Hakkari’ye gitmedim. Ben Van’a gittim. Bir haber ancak bu kadar gerçek dışı olabilir. Tam bir senaryo yazılmış. Ayrıca, Sayın Sena Kaleli’nin de böyle bir görüşmesi ya da pazarlığı olmamıştır. Bu da uydurma bir haberdir.
Mitinglerimize herkesin katılmasını isteriz. Ancak, haberde verilmek istenen mesaj gibi, BDP ile görüşmeyi ya da bu partinin veya diğer partilerden insanlarımızın mitingimize katılmalarını da bir suçmuş gibi göstermek doğru değil. Ayrıca, bu tür ayrımcılıktan da kaçınmak lazım. Bizim tabanımızın da başka partilerin mitinglere katılmasından rahatsızlık duymayız. İnsanların iradelerine ya da davranışlarına müdahale etmemek lazım.
İnsanlar birbirinden farklı düşünebilir, hatta birbirinin düşünce ve davranışlarını yanlış bulabilir ama uydurma, insanı şaşkına çeviren, iftiraya varan haberlerden de kaçınmak gerekir. Biz de bu ülkede yaşıyoruz, 24 saat basınımıza ve halkımızın sorularına yanıt verebilecek durumdayız. 24 saat bizden bilgi alınabilirsiniz. Beni her zaman arayabilir, bilgi alabilirsiniz.
Yalan haber yaparak ne bana ne de partime zarar veremezsiniz. Ancak etik gazeteciliğe yakışmayan bu haberler ile kendinize zarar verirsiniz.
Sayın Cömert, bu hatanın en kısa zamanda düzeltilmesini gazetecilik mesleğinin onuru ve Türk halkının daha fazla yanıltılmaması adına sizden önemle rica ediyorum.
Umut ORAN
Cumhuriyet Halk Partisi
Genel Başkan Yardımcısı

Print Friendly, PDF & Email