CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, TOFD’ne (Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği) yaptığı ziyarette, hem engellilerin sorunlarına dikkat çekti hem de iktidara gelmeleri durumunda atacakları adımları anlattı. Oran, ilk işlerinden birinin engelliler için sağlık, istihdam ve sosyal güvenliği kapsayan bir entegre çözüm modeli uygulayacaklarını söyledi.
 
 
9 Milyon insan,
Türkiye nüfusunun %13’ü,
1 milyonu çocuk ve genç ( 18 yaş altı ) ,
5 milyonu kadın,
4 milyonu erkek,
7.2 milyonu işsiz,
4 milyonunun hiçbir sosyal güvencesi yok, ( Sosyal güvencesi olanların da, ne kadar insanca yaşadıkları bir tartışma konusu.)
Kamuda 44 binin çalışma hakkı varken, sadece 14 bini çalışabiliyor.
Onlar bizim 9 milyonluk ÖZGÜR ama devleti tarafından HÜKÜMLÜ gibi yaşamaya mecbur bırakılan ENGELLİLERİMİZ.
Hayattaki engelleri dışında bizim de önlerine engeller çıkardığımız insanlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız.
Sadece acımakla yetindiğimiz, çoğu zaman görmezden geldiğimiz insanlarımız.
Onlar bizim ENGELLİLERİMİZ.
Halen engellilerin sorunlarının sadece konuşulduğu bu ülkenin ayıbına dahil olmamak, onları rakamlarla tanımlamamak, istatistiki birer veri olarak görmemek için söz veriyorum: onların sosyal ve ekonomik özgürlüklerini kazanmalarını sağlamak için daha fazla çalışacağım. Bu konuda yardıma ihtiyacı olan bütün sivil toplum örgütleri ile her ay düzenli görüşmeler yapmak istiyorum. Dosyaları toplamaya başladım. TOFD’den sorun ve çözümler ile ilgili önemli bir dosya aldım. Kendilerine teşekkür ederim. İlk icraat konusu engelli araçları.


Print Friendly, PDF & Email