CHP’nin İnsan ve Üretim Odaklı Yeni Ekonomi Raporunu incelemek için tıklayınız

CHP’nin Yeni Ekonomi Stratejisi Raporunu incelemek için tıklayınız

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ”Sosyal devleti yeniden ayağa kaldıracağız, bu ülkede yoksulluğu tarihe gömeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Hilton Otel’de düzenlenen toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, CHP’nin üzerinde uzun süredir çalışılan ekonomi raporunu ve yeni ekonomi stratejisini, ekonomi yazar ve editörlerine açıklayacaklarını bildirdi.
Kemal Kılıçdaroğlu, hazırlanan ekonomi raporunun, CHP’nin kendi içinde yaptığı bir çalışmanın ötesinde, değişik akademik çevreler, iş çevreleri, sivil toplum kuruluşlarıyla uzun görüşmelerin sonunda olgunlaştırılmış, ekonomide temel sorunlara çözüm üreten bir çalışma olduğunu kaydetti.
Çalışmanın 3 temel ayağı bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu şöyle dedi:
”Bir; sosyal devleti yeniden ayağa kaldıracağız. Yani bu ülkede yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Bununla ilgili ayrıntılar raporumuzda yer alıyor. İki; ekonominin uluslararası rekabet gücünü artıracağız. Ekonomi daha dinamik, daha güçlü, üretken, istihdam yaratan bir yapıya kavuşmuş olacak. Üç; ekonomide kalıcı istikrarı sağlayacağız, kırılgan bir ekonomideyiz, dışa bağlı bir ekonomideyiz, bir tarafa bağlı bir ekonomideyiz, kendi iç dinamikleri olan güçlü, rekabet edebilen, istihdam yaratabilen, kalıcı istikrarı sağlayan bir ekonomiyi yaratma amacındayız. Bunun için yüzde 7 büyüme hızını hedefliyoruz. Yüzde 7 büyüme hızını yakaladığımızda, güzel bir gelişme olacak.”
Hedeflerle ilgili makro dengelerin ayrıntılarıyla hazırlanan 2 kitapçıkta yer aldığını belirten Kılıçdaroğlu, CHP dışında hiçbir siyasi partinin makro dengeleri iyi belirlenmiş, hedefleri ortaya konulmuş böyle bir raporu hazırlamadığı iddiasında olduklarını söyledi.
Kılıçdaroğlu, ”Biz hazırladık, bizim çalışmamız daha iyidir” diyen varsa, onlarla her ortamda tartışmaya hazır olduklarını belirtti.

Print Friendly, PDF & Email