Genç nüfusuyla övünen Türkiye, “yaşlılar ülkesi” olmaya hazırlanmaktadır. Hazırlanan ilk “Ulusal Yaşlılık Eylem Planı”, 2050’de Türkiye nüfusunun yüzde 17,6’sının 65 yaş ve üzerinde olacağını gösteriyor. Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından koordine edilen plana göre Türkiye’de 2050 yılında 65 yaş ve üzerinde 16 milyon 982 bin kişi yaşıyor olacağını öngörüyor.
Yaşlılarımız milletimizin onurudur Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır.
Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak öncelikli görevlerimiz arasında yer almaktadır. Unutmayalım ki  bir gün hepimiz yaşlanacağız.
Ulu Önder Atatürk’ün de söylediği gibi “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur.”
Bu duygularla tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor, şükran ve saygılarımı sunuyorum.
Umut Oran

Print Friendly, PDF & Email