Türkiye’yi; İstanbul, Ankara ve İzmir’i de bölge sayarak, 10 bölge halinde inceledik, 53 sektörü mercek altına aldık. İnsanı üretime katarak büyümeyi ana ilke olarak benimsedik’

Genel seçimlere hazırlanan CHP, yurtdışı bağlantılarını sağlamlaştırmak için hızlı adımlar atıyor. Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, şubatla birlikte yurtdışı seyahatlerin artacağını söyledi.
CLINTON GÖRÜŞMESİ
7 Şubat’ta Türkiye’ye gelecek olan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Kılıçdaroğlu’yla da görüşecek. Oran ‘Clinton, CHP’yi de ziyaret etmek istedi ve gezi tarihini de Sayın Kılıçdaroğlu’na göre ayarladı’ dedi.
Oran, Kılıçdaroğlu’nun da ABD’ye gideceğini söyledi: ‘Bu ziyaretin 4 ayağı var. Üniversiteler, think-tank kuruluşları, yatırımcılar ve hükümet.’ Oran ‘Ana muhalefet olarak bu tür faaliyetlerimizi artıracağız. Sadece Avrupa, ABD değil, Ortadoğu ülkelerine de gideceğiz. Çünkü dünyanın Türkiye’yi tek bir sesten dinlemesini istemiyoruz. Türkiye’yi sadece AKP’liler anlatıyor ki bu doğru değil, davetlerin sayısı arttı çünkü dünya da başka bir bakış açısını istiyor’ diye konuştu.
YENİ YAKLAŞIMLAR
Oran, yeniden yapılanma döneminde eğitim, sağlık, ekonomi, dış ilişkiler yaklaşımını içeren programlar üzerinde çalıştıklarını söyledi. Ekonomi programının mart ayı içinde açıklanacağını belirten Oran, 5 farklı başlıkta yürütülen çalışmanın temelini ‘insana odaklı üreten Türkiye’ olarak özetledi. Oran, strateji belgesinin ana hatlarını şöyle anlattı: Cumhuriyet’in 100. yılı olan 2023’ü hedef aldık, hükümetin de böyle bir planı var. Türkiye’yi; İstanbul, Ankara ve İzmir’i de bölge sayarak, 10 bölge halinde inceledik, 53 sektörü mercek altına aldık. AKP’nin 2023 programıyla bizimkinin arasında çok temel bir fark var, onlar mali istikrara dayalı bir büyüme hedefi koydu biz ise insanı üretime katarak büyümeyi ana ilke olarak benimsedik.
TÜSİAD’A İLGİ
Bu planı iş dünyasına anlatmak için yoğun tanıtım süreci başlatacaklarını kaydeden Oran, şubatta İstanbul’da çalıştay düzenleyeceklerini söyledi. ‘İş çevreleri ve çok sayıda STK ile görüşeceğiz. Bunların içinde TÜSİAD da var. Martta TÜSİAD üyelerine de programımızı anlatacağız’ dedi.
BAŞBAKAN ZORLA FABRİKA AÇTIRIYOR
Başbakan Siirt milletvekili, eşi de Siirtli, bugüne kadar 19 kez Siirt’e gitti. Teşvik paketi açıkladı, Düzce’yle aynı bölgeye koydu. Kimse gitmedi. Ardından Kastamonu ve Sinop’la eşleştirdi. Başbakan arkadaşlarına zorla Siirt’e yatırım yaptırdı, bir süre sonra kapatmak zorunda kaldılar. İşte Ethem Sancak örneği…
2 BAKAN ÖNE ÇIKTI
1994’te Türkiye, 14. büyük ekonomiydi. Ama gelişmişlik düzeyi bakımından sürekli geriliyor. Hükümet, işsizlik, teşvik politikaları, GAP, tarım ve hayvancılık gibi birçok alanda sınıfta kaldı. İyi yaptıkları bir şey yok mu, var.  O da ihracat rakamları. Kürşad Tüzmen ve Zafer Çağlayan ihracatı artırdı ancak ithalatın artmasını da engelleyemedi.
KRİZDEN İL BAŞKANLARI KURTARDI
Şu anda genel seçimlerde aday olmak için 44 il başkanımız istifa etti. Bu nedenle teşkilatlarda yapılanma var. Ancak CHP bu kritik süreçten bir yere savrulmayıp daha güçlü çıktıysa bunu il başkanlarımıza borçluyuz. Onlar krizi  fırsata dönüştürdü.
TOKİ BAŞKANI  ÇIĞIRTKAN
Hükümetİn TT Arena’da şov yapacağını bildiğim için gitmedim. Hatta Başbakan, TOKİ Başkanı’na bu görevi de vermiş olabilir. TOKİ Başkanı çıkıp tahrik etti ve insanlar patladı. Sonuçta da Başbakan taraftarlardan gol yedi.
Print Friendly, PDF & Email