CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için bugün ”kıvırıyor” ifadesini kullananların, altı ay sonra Kılıçdaroğlu’na ”başbakanım” demek zorunda kalacaklarını öne sürdü.
Oran, yazılı açıklamasında, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın sözlerini eleştirdi.
Açıklamasında, Arınç’ın bugün bir toplantıda kendisine yönelik sözlerini hatırlatan Oran, çağdaş yaşamın, sanat, kültür, insan hakları, eşitlik, kardeşlik, mutlu birey ve mutlu toplum anlamına geldiğini ifade ederek, Arınç’ın açıklamalarının ise AK Parti’nin karşı olduğu değerlerin tam da bunlar olduğunu gösterdiğini ileri sürdü.
Arınç’ın kendisine yönelik, ”Allah akıl fikir versin” dediğini de aktaran Oran, ”Allah hepimize akıl fikir versin ama öncelikle Sayın Arınç’a versin. Çünkü bugünlerde çok ihtiyacı var” ifadesini kullandı.
Oran, Bülent Arınç’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerinin ise ”aklı selim düşünemediğinin göstergesi olduğunu” öne sürerek, şöyle devam etti:
”Sayın Kılıçdaroğlu, demokratik işleyişle yönetilen bir partinin lideri olarak, milletvekilliği meselesinin partinin yetkili kurullarında görüşüleceğini söylemiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi biat kültürünün egemen olduğu bir tür padişahlıkla yönetildiğinden, Sayın Arınç’ın CHP’nin demokratik yönetim anlayışını kavrayamaması normaldir.
Asıl kıvıran, kendi partisinin milletvekili, Hizbullah’a yakın olduğu bilinen Mustazaf-Der’le görüştüğünü itiraf ettiği halde, hala ‘bunlar STK’dır’ diyerek, Hizbullah’la ilişkilerini saklamaya yeltenen Arınç’dır.
Kendisini ya ağlarken ya konuşurken ya da Manisa’da mesir macunu yerken görüyoruz. Zaten Sayın Arınç’ın siyaset anlayışı sürekli demagoji yaparak gündemde kalmaya çalışmak üzerine kurulu. Hatırlanacağı gibi bundan bir süre önce de basının önüne çıkıp ‘bana suikast yapılacaktı’ gibi bir iddiayı ortaya atmış, Genelkurmay’ı hedef haline getirmişti. Zaten kamuoyu da Arınç’ın ağzından çıkanı kulağı duymayan biri olduğunun farkındadır.
Sayın Arınç’ın Sayın Genel Başkanımızın siyasi ömrünün altı ay olacağına dair açıklamaları, AKP’nin Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP’den ne kadar korktuğunun apaçık tezahürüdür. Arınç ve AKP bilmelidir ki, korkunun ecele faydası yoktur. Bugün Kılıçdaroğlu’na ‘kıvırıyor’ diyenler, 6 ay sonra ‘başbakanım’ demek zorunda kalacaklar.
Genel Başkanımızın seçimden sonra gideceğini iddia eden Sayın Arınç, görünen o ki CHP Genel Başkanını, Sayın Kılıçdaroğlu tarafından tasfiye edilen Şaban Dişli ve Dengir Mir Mehmet Fırat ile karıştırıyor.
Görünen o ki, AKP’de doktora gitmesi gerekenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Sevgili Manisalılara tavsiyem, Arınç’a mesir macunu yedirmesinler, onu acilen bir doktora götürsünler. Zira ‘Umut Oran diye birisi’ ifadesi de gösteriyor ki, Arınç hafıza kaybı sorunu yaşamaktadır.”

Print Friendly, PDF & Email