Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, İzmir programının ardından 19 Haziran Cumartesi günü, Bodrum İlçe Başkanlığı’nın “ İktidara Koşan CHP Buluşması ” programına katılmak üzere Bodrum’a gidecek.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “Türkiye’nin önünde tıkaç olan bu siyaset sistemini, bu siyasi partiler yasasını, bu seçim yasasını değiştirmek bizim boynumuzun borcu” dedi.
Partisinin Bodrum İlçe Teşkilatı tarafından Nurol Kültür Merkezi’nde, “İktidara Koşan CHP Buluşuyor” adıyla düzenlenen toplantıda konuşan Oran, terör konusundaki değerlendirmesinde şunları söyledi:
“Son dört ayda 44, 45 tane şehit verdik. Bu açılımın başladığı süreçten bugüne kadar da 130-140 şehit verdik. Yanlış hatırlamıyorsam 2002’de 4 veya 5 şehit vardı. Bugün her yıl katlanarak 150- 200 arasında şehit veriyoruz. Sayın Başbakan gündemine bu konuyu almak zorundadır. Sayın Başbakan’ın en önemli önceliği bu sorunu çözmektir. Hamas’ın avukatlığını yapmamalıdır. İran’da Orta Doğu’da, tehlikeli sularda dolanmamalıdır. Kendisinden beklediğimiz; Sayın Başbakan’ın hükümetini alıp o bölgeye giderek, o
bölgede kalarak, o bölgede yaşayarak oradaki halkla, oradaki kanaat önderleriyle, güvenlik güçleriyle odaklanarak bu konuyu bir an önce çözmesidir. Eğer bunu yapmayacaksa, eğer bu sorunu çözmeyecekse de Sayın Başbakan’a şunu söylemek istiyorum. O nasıl bize, ‘Ya sev ya terk et’ diyor. ‘Ya bendensin ya yok ol’ diyor. Ben de Başbakan’a, ‘Ya çöz ya istifa et’ demek istiyorum.”
Birlik ve beraberlik mesajları veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “Artık Türkiye için de değişim zamanı geldi. Artık Adalet ve Kalkınma Partisi’nin son kullanma tarihi bitti. Adalet ve kalkınmayı sağlamadığı gibi artık bana göre ömrünü tüketti. Önümüzdeki ilk genel seçimde, ki muhtemeldir erken seçim söz konusu olabilir, bizim iktidar olmamız gerekiyor. Şimdi artık yeni bir dönem var. Eski değerlerimize sahip çıkarak, eski yöneticilerimizi de arkamıza, yanımıza alarak biz şimdi ileriye
bakıyoruz. İleride tek yol var, iktidar olmak. Bu iktidarın yolu halktan geçiyor. Sayın Genel Başkan’ımızla, onun yeni siyaset anlayışı ile artık biz halka gidiyoruz. Geçmiş tartışmaları, geçmişte aramızda yaşanan sıkıntıları bir kenara bırakalım. Çünkü önümüzdeki süreçte tek yol var. Ya iktidar ya iktidar. Eğer bunu başaramazsak bir 4 yıl daha Türkiye’nin Adalet ve Kalkınma Partisi’ne tahammülü yok. Bırakın Türkiye’yi, dünyanın tahammülü yok. Birbirimize sahip çıkalım. Zaten artık partimizde farklı bir
siyaset anlayışı, yeni bir siyaset anlayışı, ezber bozma mantığı başlamıştır” diye konuştu.
Konuşmasını, “İktidar olduğumuz zaman inancım odur ki 6. oku bu sefer devreye geçireğiz” diye sürdüren Oran, sözlerini şöyle tamamladı:
“6. ok da devrimcilik. Önce devrimi kendi parti içimizde, kendi iç tüzüğümüzde yapacağız. Parti içi demokrasimizi sağlayacağız. Sosyal demokrat bir Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğü oluşturacağız. Esas yapmamız gereken devrim, Türkiye’nin önünü açmak. Sadece icraatlarımızla değil, Türkiye’nin önünde tıkaç olan bu siyaset sistemini, bu siyasi partiler yasasını, bu seçim yasasını değiştirmek boynumuzun borcu.”

Print Friendly, PDF & Email