UMUT ORAN, FRANSA’DA 3 KONUDA TEMASLARDA BULUNACAK: KÜRESEL KRİZ, İŞSİZLİK VE TEKSTİL-HAZIR GİYİM SEKTÖRÜNÜN SON DURUMUTOBB
Konfeksiyon ve Hazır Giyim Meclis Başkanı Umut Oran bugün, OECD, IAF, Euratex gibi kurumlarla temaslarda bulunmak üzere Fransa’ya gidiyor…
Fransa-Paris’te gerçekleştireceği ziyaretlerde TOBB Konfeksiyon ve Hazır Giyim Meclis Başkanı Umut Oran, öncelikle OECD’de (İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı) görüşmelerde bulunacak. OECD Türkiye masası başkanı Rauf Gönenç ile öncelikle Türkiye’nin küresel krizden ne ölçüde etkilendiği konusunda fikir alışverişinde bulunacak. Ardından KOBİ’lere kurumsal sosyal sorumluluk konusunda OECD’nin nasıl destek olabileceği konusu gündeme gelecek. Ayrıca, Ekonomist Yazar Prof. Dr. Kenan Mortan ile beraber küresel kriz ile ilgili güncel değerlendirmeleri içeren bir dizi toplantıya katılacak.
Umut Oran, OECD ziyaretinin yanı sıra IAF (Dünya Hazır Giyim Federasyonu) ve Amerikan Hazır Giyim ve Ayakkabı Federasyonu ile görüşmeler gerçekleştirecek. Bu toplantılarda, sektörde ürün güvenliği kapsamında kalite, performans ve yasal düzenlemelere uygunluk konuları gündeme gelecek. Konuyla ilgili Avrupa Birliği ve ABD’deki uygulamalar hakkında bilgi alacak. Oran, hatırlanacağı üzere 2009 yılı Ekim ayında IAF Dünya Konferansı’na katılarak Türkiye’deki tekstil sektöründe yaşanan derin işsizliğe dikkat çekmiş; Çin ve Hindistan gibi ülkelerdeki tekstil sektörünün gelişmesinin ardında yatan güçlü devlet desteğinden söz etmişti.
Bilindiği üzere Avrupa’nın Türkiye’den ithal ettiği tekstil ve hazır giyim ürünlerinde 2009 yılının 9 aylık döneminde değer bazında yüzde 14.8; adet bazında yüzde 15 gerileme kaydederken; Çin bu dönemde Avrupa pazarına ihracatını artırmayı başarmıştı. Geçtiğimiz haftalarda bu gelişmelere dikkat çeken Oran, Paris’te gerçekleştireceği ziyaretlerde bu konuda Türkiye’nin izleyebileceği stratejiler konusunda da fikir alışverişinde bulunacak.
Bu kapsamda, Euratex (Avrupa Tekstil ve Hazır Giyim Organizasyonu) tarafından düzenlenecek teknik tekstil ve fonksiyonel hazır giyim konusunda son gelişmeleri içeren bir çalıştaya katılacak olan Umut Oran, Türkiye’de sektörün bu alanlarda rekabetçiliğini nasıl artırabileceğini tartışacak.

Print Friendly, PDF & Email