Umut Oran, Bakan Emir Kır’ı ziyaret etti…


Kısa adı ´TOBB´ olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclisi :aşkanı, CHP´li Umut Oran, Brüksel Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır´a bir nezaket ziyaretinde bulundu.
Bir toplantı için Brüksel´e gelen Umut Oran;´ İki yıldır Brüksel´e gelmiyordum.Ama Bakan Emir Kır´ın çalışmalarını yakından takip ediyorum.Onunla gurur duyuyoruz. Bu sefer kendisini bizzat ziyaret etmek istedim. Bugün bu ziyareti gerçekleştirdiğim için çok memnunum..Brüksel´de kendi sektörümün sorunlarını dile getirdim. Başta haksız rekabet konusu var.Gümrük Birliği´nden kaynaklanan bu sorun nedeni ile Türk girişimçiler 3. Dünya ülkeleri ile AB´nin izni olmadan ticaret yapamıyor.Bunun kaldırılmasını ve düzeltilmesi gerektiğini söyledim. Ayrıca Türk ihraç ürünlerinin taşınmasında kotalar alabildiğine yükseltildi.Bunun da düzeltilmesi gerektiğinin altına çizerek, Türk iş dünyası temsilcilerine yönelik anlamsız vize duvarının kaldırılması gerektiğini bir kez daha dile getirdim. Bunun yanıda Filistin´deki sivillere yönelik saldırıları şiddetle kınağımızı ve bu saldırıların durdurulmasının önemine değindim´diyerek, Brüksel temasları hakkında bilgi verdi.
BAKAN EMİR KIR´IN MESAJI
´Bir kere bu ziyaretten son derece memnun kaldım. Umut Oran hem bir iş adamı , hem de bir siyasetçi, Atatürk´ün partisi CHP´de siyaset yapıyor. CHP Brüksel´e bir temsilcilik açtı. Resmen açılmasa bile faaliyetler sürüyor. CHP´nin AB ilişkileri konusunda takındığı tavır memnuniyet vericidir´diyerek, Parti sosyalist olarak yaptıkları son toplantıda Filistin´e ve Filistin halkında oy birliği ile destek çıktığını söyleyen Bakan Emir Kır; ´ Bir kere ateş kes sağlanmalı.Kalıcı barış tesis edilmeli. Belçika Federal Hükümeti´nin aldığı yardım kararı fevkalede önemli.Ayrıca yaralı çocukların tedavisi için kapılar açılması son derece insancıl bir davranış. Ayrıca Belçika 1999 yılında İsrail ile yaptığı bir antlaşmayı 2002 yılında askıya aldı.Bu  tutumun sürmesi gerektiğini tekrar vurguladık. Federal Parlamento´nun uluslararası arenada barış cabalaranı destek vermesi  için Brüksel Bölge Yapralemontosu´ndan da bir karar çıkartılması benimsendi.Ayrıca aynı tür bir kararı Saint-Josse Belediye Meclisi´nden de çıkartmak için girişimlerimiz sürüyor. Yardımların yerine ulaşması için bir koridor açılması ve bu koridordan bağımsız gazetecilerin de içeri girmesi gerekir´dedi..
Kaynak :www.yenihaber.be

Print Friendly, PDF & Email