Yurttaşların siyasete katıldığı, özellikle gençlerin ve kadınların siyasette aktif rol aldığı, sivil toplumun politika üretip hükümetleri yönlendirdiği müddetçe iktidarların ülkeyi daha iyi yöneteceğine ve daha kaliteli siyaset yapılacağına inanan Umut Oran, il il, ilçe ilçe gezdiği Anadolu’da her kesimin nabzını tutuyor.
Umut Oran, 1996 yılından başlayarak Anadolu’da yerinde iş, yerinde aş, sosyal barış projesi kapsamında son 13 yıldır, yılda ortalama 25-30 il ziyaret etti. Bu ziyaretleri kapsamında meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve üniversiteler ile bir araya gelen Oran, binlerce genç öğrenciyle de buluşma imkanı buldu. Tüm bu temasları ile ilgili verileri Türkiye’nin iyi yönetimini sağlayacak projelere dönüştürmeyi hedefleyen Oran, 2008 yılında siyasete aktif olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nden girdi, Nisan ayında yapılan Kurultayda Genel Başkanlık yarışına katıldı.
Kurultay sonucunda kaybetmesine rağmen “artık parti davası bitmiştir, şimdi sıra ülke davası için birlik-beraberlik içerisinde çalışmaktan geçmektedir” diyerek, 2008 yılında Anadolu ziyaretlerini daha da sıklaştırmış ve tüm yıl boyunca yaklaşık 50 ilde toplantılara katılmıştır.
Türkiye’nin demokratikleşmesi ve kalkınması için CHP’ye çok önemli görevler düştüğünü söyleyen Umut Oran gittiği her il ve ilçede CHP örgütlerini ziyaret ederek bölgedeki siyasetin nabzını tutuyor ve politika üretme tarzı ile ilgili görüş alışverişinde bulunuyor.
Kalkınmanın yerelden, yani Anadolu’dan başlayacağına inanan ve bu yönde sürdürülebilir projeler üreterek hayata geçiren Umut Oran, gittiği yörelerdeki sanayi ve ticaret odalarını da ziyaret ederek sorun tespiti yapıyor ve çözüm için bir işbirliği platformu oluşturuyor.
Üniversitelerden birbiri ardına davet alan Umut Oran,  binlerce öğrenciye hitap eden tek toplum lideri. İş adamı kimliğiyle öğrencilere ekonomi, küresel kriz, girişimcilik konularında öğütler veriyor, vizyon sunuyor ve bu öğrencilere akademik bilgilerinin dışında yaşamdan deneyimler aktarıyor. Siyasetçi kimliği ile gençleri aktif siyasete katılmaya çağırıyor. Umut Oran 13 yıldır sürdürdüğü bu umut maratonunu Yepyeni Bir Türkiye, Yepyeni bir Siyaset anlayışı doğrultusunda, önümüzdeki 2 ay içerisinde yaklaşık 20 ili ziyaret ederek devam ettirecek.
5 MART 2009 PERŞEMBE BURDUR
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi konuğu.CHP İl Örgütü, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Örgütleri ziyaretleri.
7 MART 2009 CUMARTESİ DİYARBAKIR
Diyarbakır Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası konuğu. CHP il Örgütü, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Örgütleri ziyaretleri.
10 MART 2009 SALI TRABZON
Garanti Bankası ve Dünya Gazetesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen “Bölgesel Toplantılar” toplantısı konuğu. CHP İl Örgütü, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Örgütleri ziyaretleri.
13 MART 2009 CUMA KOCAELİ
Kocaeli Üniversitesi konuğu.CHP İl Örgütü, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Örgütleri ziyaretleri.
14 MART 2009 CUMARTESİ SAKARYA
CHP il Örgütü, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Örgütleri ziyaretleri.
17 MART 2009 SALI ANKARA
ODTÜ Girişimcilik Kulübü konuğu.
4 NİSAN 2009 CUMARTESİ UŞAK
Uşak Üniversitesi konuğu. CHP il Örgütü, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Örgütleri ziyaretleri.
TARİHLERİ HENÜZ NETLEŞMEYEN İLLER;
ADANA
ADIYAMAN
BOLU
DÜZCE
ISPARTA
SİNOP
SİVAS
VAN

Print Friendly, PDF & Email