Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen “umutlu” olmak, zorlukları aşmanın ilk ve vazgeçilmez adımıdır. Tarih boyunca büyük değişimlerin önünü açanlar da her şeye rağmen “umudunu kaybetmeyen” insanlar arasından çıkmıştır.

Biliyorum ki bugünlerde, Türkiye’nin yarınlarına dair pembe hayaller kurmak zor. Ama şartlar ne olursa olsun direnmeli ve şartlar uygun hale geldiğinde ülkemizi ve insanlığı daha eşit, özgür, ilerici ve müreffeh bir noktaya taşımak için mücadele etmeliyiz. Bir bayrak yarışçısı gibi elden ele, yürekten yüreğe ideallerimizi gelecek nesillere taşımak da büyük bir başarıdır. Emin olun, anaların ve babaların açtığı yollardan yürüyecek evlatlar, mutlaka o kutlu hedefe ulaşacaklardır.

Ben, on yıllardır devam eden Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı dalgalara karşı büyük bir fedakârlıkla direnen tüm yurtseverlerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilericilik bayrağını yükselteceklerine, umudu yaşatacaklarına ve hayallerini gerçekleştireceklerine eminim.

2018’in de yepyeni fırsatlar getireceğine inanıyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün İnönü’ye yazdığı “Siz orada yalnız düşmanı değil milletin makûs talihini de yendiniz!” cümlesine benzer pek çok cümlenin bu yeni yılda dilden dile dolaşacağını düşünüyorum. Bir kartopu gibi her geçen gün büyüyecek bir umudun devasa bir çığ olup karanlığı yok edeceğini biliyorum.

Lütfen sizler de Cumhuriyetimiz ve geleceğimiz için “Yeni Bir Yol Bulmak Lazım” diyenlere olan inancınızı koruyunuz. Yeni sözler söyleme cesaretini gösteren evlatlarınız elbette “yeni bir yol” da bulacaktır.

Yeni yılınız kutlu, umudunuz sonsuz olsun. Başta “vatan nöbeti” tutan Mehmetçiklerimiz ve onları bekleyen aileleri olmak üzere kalbi Türkiye için atan herkese ve tüm insanlığa barış dolu, umut oranı yüksek güzel bir yıl diliyorum.

Saygılarımla
umut oran

Print Friendly, PDF & Email