Türk Milletinin varlık-yokluk mücadelesine önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk aynı zamanda tüm mazlum milletlerin de bağımsızlık kahramanıdır.  Onun açtığı mücadele yolundan onlarca ulus yürümüş, yüzlerce büyük devlet adamı onu örnek almış ve taraflı-tarafsız herkes onun “tarih yazan bir devrimci” olduğunu tespit etmiştir.

Ancak Atatürk sadece bir şahsın adı değildir. Atatürk aynı zamanda bir duruşun ve ruhun da adıdır. Ergenekon’dan çıkma cesaretini gösterenler o günün Atatürkleriyken, hangi devirde yaşamış olurlarsa olsunlar zulme karşı duranlar, mazlumdan yana olanlar ve tüm olumsuzluklara rağmen milletin gücüne inananlar da Atatürkleşmişlerdir.

Bu anlamda birey Atatürk, Türkiye Cumhuriyetiyle beraber Türk Milletinin bağrında sonsuza kadar yaşarken Atatürk duruşu da bir ruh hali olarak sonsuza kadar var olacaktır. Her önemli olayda “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz!” diye haykıran gençlerimiz de birey Atatürk’ten ilham alırken her biri Atatürkleşmekte ve Atatürk ruhuyla beraber en büyük zorlukların dahi üstesinden gelebileceklerini ilan etmektedir.

O halde Mustafa Kemal’in Türk milletine en büyük hizmetlerinden birinin “Atatürk ruhunu” göstermek olduğu söylenebilir. Bu bakış açısı bizlere aynı zamanda bir kimlik kazandırmaktadır. Bu kimlik Atatürk’ü anlayanlarla onu asla anlayamayacak olanların arasındaki uzlaşmaz çelişkiye de işaret etmektedir. Atatürk’ü anlamanın koşulu Mustafa Kemal’in Askeri olmak yani Atatürk duruşuna sahip olmaktır. Bağımsızlıktan taviz vererek, aklı ve bilimi reddederek, terör örgütleriyle masaya oturarak, milletin tüm maddi değerlerini emperyalizme peşkeş çekerek ya da şahsi çıkarlar için milletin geleceğini riske atarak Atatürkçü olunamaz. Atatürkleşmenin yolu tarih boyunca millete hizmet edenlerin, zulme direnenlerin, Türk milletini ilerletenlerin yoludur.

Birey Atatürk’ün huzurunda Atatürk ruhuyla dolu milyonlarca vatanseverle birlikte durduğumuz bu günde siz sevgili dostlarımı Atatürkçe selamlıyorum. Hayatları boyunca Atatürk’ü anlamamış olanların taktik olarak “Atatürk” demeye başlamalarına karşı da her birinizi uyanık olmaya davet ediyorum.

Ebedi istirâhâtgâhında rahat uyu ATAM.
Türk milleti Atatürk ruhunu yaşatmaya devam ediyor; hâlâ!
umut oran

Print Friendly, PDF & Email