CHP Denizli Gençlik Örgütü’nün düzenlemiş olduğu Referandum Türkiye’si paneline katılan 24. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Denizlili CHP’lilere umut oldu. Sabah 09.00’da Denizli Çardak Havalimanı’ndan çıkarak çevre ilçelerde vatandaşlarla bir araya gelen Oran, vatandaşları dinledi onlara referandum sürecinde neden Hayır oyu kullanacakları hakkında bilgi verdi.

IMG_7926
Sosyalist Enternasyonel Genel Başkan Yardımcısı ve CHP’nin önceki dönem Milletvekili Umut Oran, CHP Gençlik Kolları’nın daveti üzerine Denizli’de düzenlenen Referandum Türkiye’si paneline katıldı. Oran’a CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, CHP Parti Meclis Üyesi Gülizar Biçer Karaca, CHP Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Abuşaha, Merkezefendi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’da eşlik etti.
1
Haberci Kuş TV’den Aslı Öztabak’ın sorularını yanıtlayan Sosyalist Enternasyonel Genel Başkan Yardımcısı ve CHP’nin önceki dönem Milletvekili Umut Oran, Denizli’nin sorunlarını ele aldı. Denizli’ye ilk defa gelmediğini kaydeden sevilen siyasetçi, Denizli son dönemlerde gelişmek yerine geriye gitmiş. Ekonomisiyle görüntüsüyle bir büyükşehir değil kasaba havasında, yolları köstebek yuvasına dönmüş, ekonomik olarak gerilemiş dedi. Aslı Öztabak’ın sorularını yanıtlayan Oran, sorularımıza tüm samimiyetiyle cevap verdi.
İŞTE O RÖPORTAJ:

CHP Gençlik Örgütü’nün davetiyle Denizli’ye gelen Umut Oran, Esnaf Sarayı Konferans Salonu’nda yeni anaya değişikliğine niçin hayır denilmesi gerektiğini hakkında konuşma yaptı. Konferansta konuşmacı olan Oran’dan önce CHP Denizli Milletvekili  Kazım Arslan, Parti Meclisi Üyesi Gülizar biçer karaca, İl başkanı Teoman Sancar kısa konuşmalar yaptı. Salona sığmayan bir kalabalık ile gerçekleşen konferansa katılım beklenilenin üstünde oldu. Konferansta konuşma öncesinde salonda bulunan herkes hayır yazılı pankart kaldırdı.
ori_manset-61-23-53
111111124.Dönem CHP İstanbul Milletvekili Sosyalist Enternasyonel Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran Türkiye’nin bugün gereksiz bir tartışmanın içine sürüklendiğini kaydetti. CHP’li Umut Oran; “ Karış karış Anadolu’yu geziyorum. Anlatması zor bir durum. Ama anlatacağız, haklıyız, kazanacağız. 1 kişi  kuyuya 1 taş atıyor, 80 milyon o taşı çıkarmak için uğraşıyoruz.  Dünya  insanlar Mars’a gitmeye çalışırken, bilim ve teknoloji ile yeni 3 boyutlu yazıcılarla  insan organları  kopyalanabilirken, bilim yapay zeka ile uğraşırken biz nelerle uğraşıyoruz? Bizim yolumuz  Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘ muasır medeniyetler seviyesidir’ ama biz bugün nelerle uğraşıyoruz” dedi. Umut oran daha sonra Anayasa değişikliğinin getireceği olumsuzlukları sıralayarak neden hayır denmesi gerektiğini anlattı.
Konferans soru cevaplarla son bulurken Oran ise Denizli’den gitmeden Çardak’ta son defa partilileriyle bir araya gelmek üzere harekete geçti.

Print Friendly, PDF & Email