Sosyalist Enternasyonal, Suriye’de devam eden katliamların bir an evvel durdurulması ve uluslararası toplumun anlaşmazlıkların çözümü için ortak hareket etmesi konusunda çağrıda bulunmaktadır.
Ekim 2016

Tüm dünya, Suriye’de yaşanan trajediyi izlemeye devam ederken Sosyalist Enternasyonal, geçen ay ilan edilen ve bir haftadan kısa sürede bozulan ateşkesin ardından şiddetlenen katliamların ve çekilen ızdırapların uluslararası toplum tarafından durdurulması için bir kez daha ortak hareket etme çağrısında bulunmaktadır.

Suriye halkı; ülke sınırlarını aşan ve bugün itibariyle çözümü de kendi sınırlarının dışında olan çatışmaların tutsağı durumundadır.   Birleşmiş Milletlerin verilerine göre yaklaşık 13.5 milyon Suriyeli’nin insani yardıma ihtiyacı bulunmaktadır. Bunların yarısından fazlası ülke içinde yer değiştirmek zorunda kalmıştır ve yaklaşık 5 milyon kişi de mülteci durumundadır. Sadece geçen hafta, aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu Halep halkının; yerleşim yerlerine ve sağlık merkezlerine çok sayıdaki sığınak delici bombalarla ve yangın bombalarıyla yapılan saldırılar sebebiyle yaşadıkları büyük acılara şahit olduk.

Dünya, hem haksız yere acı çeken Suriyelileri kurtarmak hem de giderek yükselen sorunlu, çetrefilli zamanları tersine çevirmek adına, olası tehditleri engellemek ve daha tehlikeli çatışmaları sona erdirmek için kararlı ve çok taraflı çalışmaları yapmalı ve bu savaşa acilen bir çözüm bulmalıdır.

Suriye’deki bombalı saldırılar derhal durdurulmalı, insani yardımlar acilen sağlanmalı ve bu savaş bitirilmelidir.

1948’de kurulan Birleşmiş Milletlerin Kuruluş Günü olan 24 Ekim, umarız ki, Suriye’deki çatışmaların sona erdirilmesi için bir başlangıç tarihi de olacaktır.

Print Friendly, PDF & Email