10“HÜKÜMET FARKINA VARMAK İSTEMESE DE DEVLET DÜZENİ ÇÖKMEKTEDİR. AKILA, BİLİME VE CUMHURİYET İLKELERİNE GÖRE YENİDEN YAPILANMA DERHAL BAŞLATILMAZSA ÇÖKÜŞ KAÇINILMAZDIR.”

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı, CHP’li Umut Oran, OHAL koşullarında dahi giderek artan terör saldırıları ve kayıpları nedeniyle hükümete “Ya terörü bitir ya da görevi bırak” çağrısında bulundu. Oran, “Kınama yayınlamak, terörü lanetlemek, ‘misliyle karşılık vereceğiz’ demek halka yalan söylemektir. Hükümetin görevi bahane bulmak değil yurttaşlarımızın güvenliğini sağlamak, çözüm üretmek ve terörü bitirmektir. Halkımız huzur ve güvenlik içinde yaşama hakkına sahiptir. Bu gerçeği anlamamak ve sorumluluk üstlenmemek için sürekli düşman yaratmak, her şeyi komplo teorisiyle açıklamak, toplumu kutuplaştırmak siyaset değildir. Hükümet farkına varmak istemese de devlet düzeni çökmektedir. Akıla, bilime ve Cumhuriyet ilkelerine göre yeniden yapılanma derhal başlatılmazsa çöküş kaçınılmazdır. Koltuk, makam, unvan ve söz sahibi her bir yurttaşımızın bu hakikate göre hareket etmesi artık zaruridir” dedi.

HERŞEY KÖTÜYE GİTMEKTEDİR

Umut Oran, konuyla ilgili olarak bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

Devletin en temel görevlerinden biri vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak ve huzuru tesis etmektir. Bu görevi yerine getirme sorumluluğuysa hükümete ve bağlı kurumlara aittir. Ancak yerel, bölgesel ve küresel denklemleri bir türlü kavrayamayan, anlamak istemeyen ve yanlışı başka yanlışlarla ortadan kaldırabileceğine inanan zihniyet sebebiyle her şey kötüye girmektedir.
KATLİAM ANMA GÜNLERİNDE BİLE SALDIRI

Türkiye öyle bir noktaya gelmiştir ki artık büyük patlamaların, tüyler ürperten katliamların anma günleri bile başka büyük patlamaların ve katliamların haberleriyle unutulmak zorunda kalmaktadır. Bir yıl önce bugün, Ankara Garı’nda katledilen 100’den fazla yurttaşımızın ve yaralanan 500’ün üzerindeki insanımızın anma gününden hemen önce bu sefer Şemdinli’den 10 asker 8 sivil vatandaşımızın şehit haberi gelmiştir.

ACININ GÖLGESİNE DÜŞEN YENİ ACILAR

Bir büyük acı, başka bir büyük acının gölgesine düşmüştür ve ne acıdır ki devletin tüm işleyişini bozan zihniyet iktidarda olduğu sürece bugünkü acılar da başka büyük acıların gölgesine düşecektir. Acıları anmayı bile OHAL’e sığınarak yasaklayan, şehit ve gaziler arasında dahi ayırım yapan bir iktidar var karşımızda.

PATLAYAN HER BOMBANIN SORUMLUSU HÜKÜMETTİR

İktidar bloğu, yasaları dikkate almadan devlet mekanizmasını kendi lehine kullanıp, rakipsiz olmanın verdiği güçle ekranları kapatabilir, muhalif sesleri bastırabilir ya da gerçekleri tersyüz edebilir. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar yurttaşların can ve mal güvenliğini sağlamak gibi vazgeçilmez bir görevleri olduğunu unutturamazlar. Hükümetin, patlayan her bombanın, yiten her canın sorumlusu olduğu gerçeğini saklayamazlar.

TERÖRİSTLER IŞINLANARAK BOMBA PATLATMIYOR

Ortada siyasi bir sorumlu olmak zorundadır. Patlatılan bomba uzaydan gelmemiştir, teröristler bir anda olay yerine ışınlanmamıştır, saldırı planları telepatiyle hazırlanmamıştır. Teröristler bir yerlerde örgütlenmişler, patlayıcıları bir yerlerde imal etmişler, aralarında haberleşmişler, planlar yapmışlar, inceleme ve araştırma yapmışlar ve evlatlarımızı şehit etmişlerdir. Hükümetin görevi, tüm bu olaylar olurken fark etmek, tedbir almak, engellemek ve Mehmetçiğimizi korumaktır. Eğer bunların hiç biri olmuyor ve bombalar patlıyorsa en hafif deyimiyle ortada bir “görev ihmali “vardır.

DEVLET DÜZENİ ÇÖKÜYOR

Bu gerçek göz ardı edilerek kınama yayınlamak, terörü lanetlemek, ‘misliyle karşılık vereceğiz’ demek halka yalan söylemektir. Hükümetin görevi bahane bulmak değil yurttaşlarımızın güvenliğini sağlamak, çözüm üretmek ve terörü bitirmektir. Halkımız huzur ve güvenlik içinde yaşama hakkına sahiptir. Bu gerçeği anlamamak ve sorumluluk üstlenmemek için sürekli düşman yaratmak, her şeyi komplo teorisiyle açıklamak, toplumu kutuplaştırmak siyaset değildir. Hükümet farkına varmak istemese de devlet düzeni çökmektedir. Akıla, bilime ve Cumhuriyet ilkelerine göre yeniden yapılanma derhal başlatılmazsa çöküş kaçınılmazdır. Koltuk, makam, unvan ve söz sahibi her bir yurttaşımızın bu hakikate göre hareket etmesi artık zaruridir.

Basın Açıklaması:

HUKUMETE-YA-TERORU-BITIR-YA-GOREVI-BIRAK-CAGRISI-002-1
Print Friendly, PDF & Email