Sosyalist Enternasyonal (SE) Başkan Yardımcısı, CHP’li Umut Oran, İstanbul’da dün yaşanan vahşi terör saldırısının insanlık ailesine boyun eğdiremeyeceğini belirterek, tüm dünyada 153 üyesi bulunan SE’ye “teröre karşı Türk halkıyla beraber olma çağrısında” bulunduğunu bildirdi. Oran, 1-2 Temmuz’da Cenevre’de yapılacak SE Konsey toplantısında uluslararası dayanışma için girişime başladığını açıkladı.
İstanbul saldırısı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayan Umut Oran mesajından şunları kaydetti:
“Terörizm, vahşi yüzünü bir kez daha göstermiştir. Atatürk Havalimanı’nda masum yolculara saldıran teröristler sadece Türkiye’yi değil, tüm insanlığı da hedef almışlardır. Ancak İstanbul üzerinden tüm dünyaya korku mesajları vermek isteyenler bilmelidir ki hangi kanlı örgütten gelirse gelsin; insanlık ailesi, teröristlere boyun eğmeyecektir.
Terörizme karşı bir arada durmak; din, dil, ırk farkı gözetmeksizin kardeşçe bir dayanışma göstermek ve yaşanan büyük acılara rağmen asla teslim olmamak bir zorunluluktur.
Bu anlamda ben de ülkemin ve insanlığın bu acılı gününde, Başkan Yardımcısı olduğum Sosyalist Enternasyonali ve 153 üyesini, vahşi teröre karşı Türk halkıyla beraber olmaya çağırdım. Benim de katılacağım Cenevre’de Birleşmiş Milletler’de 1-2 Temmuz’da yapılacak olan Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı’nda da uluslararası dayanışma için en üst seviyede tavır alınması adına girişimlere başladığımın bilinmesini isterim.
Vahşi terörün bizlerden çaldığı masum insanlara Allah’tan rahmet, yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Halkımız bu günleri de mutlaka aşacak; barbarlığa karşı insanlığın ortak değerlerini mutlaka yükseltecektir. Dayanışma duygularımla”
153-ULKEYE-ISTANBUL-CAGRISI-ATATURK-HAVALIMANI-29.06.2016-1
 

Print Friendly, PDF & Email