Umut Oran: Eşitlik ve adalet için mücadele kararlılığında olan CHP’liler “Yeni Türkiye’nin Zencisi” olmayı asla kabul etmeyeceklerdir.
Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı, CHP’li Umut Oran mağduriyet söylemiyle iktidara gelen AKP’nin 14 yılda büyük mağduriyetlere yol açtığına, kendinden olmayanı bertaraf ettiğine dikkat çekti. Umut Oran, “Toplumsal barışı dinamitleyen, ‘fetih’ duygusuyla iyice saldırganlaşan bu zihniyet için özellikle CHP’liler, hiçbir hakka sahip olmayan zencilerdir. Kendilerini efendi, kendinden olmayanları da köle olarak gören bu çağdışı anlayış elbette geçicidir. Eşitlik ve adalet için mücadele kararlılığında olan CHP’liler ‘Yeni Türkiye’nin Zencisi’ olmayı asla kabul etmeyeceklerdir” dedi.

MAĞDURUZ DEYİP HERKESİ MAĞDUR ETTİLER

Konuyla ilgili olarak bugün yazılı açıklama yapan Umut Oran şunları kaydetti:

Mağduriyet söylemiyle kitleleri ikna edip iktidara gelen AKP, geçen 14 yıl içinde büyük bir mağdur kitlesi yaratmıştır. Kendinden olmayan herkesi “düşman olarak” gören ve tarafına çekemediklerini “bertaraf” etmeyi ilke edinen bu zihniyet; adalet ve vicdan kavramlarını ise unutmuş görünmektedir.

BİZDEN OLMAYANI YAŞATMAYIZ!

Özellikle ele geçirdiği devlet kurumlarında tam bir tasfiye uygulayan AKP’nin liyakat yerine sadakat esaslı kadrolaşması her türlü hukuksuzluğu da beraberinde getirmiştir. İktidarlarının ilk yıllarında “adamımızı yedirmeyiz” şeklinde dışa vurulan ve “savunma” temelli olarak tanımlanabilecek bu tutum son yıllarda “bizden olmayanı yaşatmayız” şekline dönüşmüş ve “saldırgan” bir hal almıştır.

YÜKSEK PUANLI GENÇLER “MÜLAKAT”TA ELENMEKTEDİR

Şifreli ve şaibeli sınavlara rağmen alın teriyle yüksek puan alan gençlerimizin “mülakat” adı altında “elenerek” kamuya girmeleri engellenirken bir şekilde kamuda yer bulanlarsa “ayrımcılığın her türüne” maruz kalmaktadır.

BÜROKRATLARI FİŞLEDİLER

Teftiş kurullarında görev alan denetim personeli başta olmak üzere her kurumda yasadışı “fişleme” çalışmalarının yapıldığı ve özellikle CHP’li ailelerden gelen bürokratların “baskıyla, sürgünlerle, asılsız iddialarla” yok edilmek istendiği artık herkesin malumudur.

Toplumsal barışı dinamitleyen, “fetih” duygusuyla iyice saldırganlaşan bu zihniyet için özellikle CHP’liler, hiçbir hakka sahip olmayan zencilerdir. Kendilerini efendi, kendinden olmayanları da köle olarak gören bu çağdışı anlayış elbette geçicidir.

CHP’LİLER ASLA ZENCİ OLMAYACAK

Eşitlik ve adalet için mücadele kararlılığında olan CHP’liler “Yeni Türkiye’nin Zencisi” olmayı asla kabul etmeyeceklerdir.
Hukuku ayaklar altına alanlar, yasadışı fişlemelerle ve baskıyla AKP’li olmayan her bürokrat için “cadı avı” başlatanlar bilmelidir ki “zulümle abad” olunamayacağı gibi hiçbir zalimlik de cezasız kalmayacaktır.

İktidar odaklarına güvenerek saldırganlaşanlara bir kez daha hatırlatıyorum. Alın teriyle, ekmek mücadelesi veren emekçileri fişleyenler, CHP’lileri avlanacak “cadı” gibi görenler asla unutulmayacaktır.

BÜROKRAT VE GENÇLERE ÇAĞRI

Bu anlamda, AKP’li olmadıkları için zulme uğrayan tüm bürokratlara ve mülakat adı altında gelecekleri çalınan tüm evlatlarımıza, karanlığın en yoğun olduğu anın aydınlığa en yakın zaman olduğunu unutmamalarını tavsiye ediyorum.

Kimsenin dil, din, mezhep, siyasi görüş farklılığı sebebiyle ötekileştirilmediği ve kimsenin sadece siyasi tercihleri sebebiyle makam, mevki sahibi olmayacağı bir Türkiye yeniden kurulacaktır. Daha özgür, daha adil ve her anlamda eşit bir düzeni kurmaya zulmün her türüne maruz kalan CHP’liler ve AKP’nin ötekileştirdiği kitleler muktedirdir.

Print Friendly, PDF & Email