“56 yıl önce bugün Kayseri Valisi de İsmet Paşa’nın trenini durdurmuştu” 

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı, CHP’li Umut Oran, CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın güpegündüz sokak ortasında darp edilmesi ve saldırganların hemen ertesi gün salıverilmeleri üzerine destek amacıyla Düzce’ye gitti. 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün “Eşkıyanın ne yapacağı belli olmaz” sözünü anımsatan Umut Oran, “Ama ne yaparlarsa yapsınlar CHP bunların ağababasıyla uğraşmış yılmamış bir demokrasi abidesidir. Vız gelir tırıs gider. Bu saldırılar demokrasi tarihimizde hep yaşanmıştır, doğrulardan korkanlar, yalanlarının açığa çıkmasını istemeyenler kaba güce başvurmaktan çekinmemiştir. Tam 56 yıl önce bugün ne oldu biliyor musunuz? 2 Nisan 1960’ta Kayseri’ye giden CHP Genel Başkanı İsmet İnönü’nün treni valinin emri ile durduruldu. Peki İsmet Paşayı engelleyebildiler mi, hayır! İsmet paşa kurulan barikatları elleriyle yararak şehir merkezine ulaştı ve 50 bin CHP’li ile buluştu” dedi.

Düzce İl Başkanlığını ziyaret eden Umut Oran basın toplantısı düzenleyerek Zekeriya Tozan’a saldırı olayını eleştirerek AKP’ye aklıselim çağrısında bulundu. Daha sonra partililerle de sohbet eden Umut Oran basın toplantısında şöyle konuştu: 

Öncelikle yine şehitlerimiz var onlara rahmet, ailelerine başsağlığı yaralılara ise acil şifalar diliyorum.

Bugünkü ziyaretimize gelince, gönül isterdi ki çok daha iyi bir gerekçeyle Düzce’de bugün karşınızda olsaydım ama maalesef İl Başkanımız Zekeriya Tozan’a şehir eşkıyaları güpegündüz saldırdığı için geçmiş olsun demek ve yanında olduğumuzu göstermek için bugün buradayız. 

CfB5KvEUAAA5eC1

CfB5KvrUIAEi1hq

EŞKIYANIN NE YAPACAĞI BELLİ OLMAZ 

2. Genel Başkanımız İsmet İnönü’nün bir sözü var biliyorsunuz “Eşkıyanın bu gece ne yapacağı belli olmaz” diye evet artık eşkıyaların ne yapacağı belli değil, akılları sıra CHP’ye gözdağı veriyorlar. 

Üstelik ilk anda tutuklanan iki saldırgan hemen ertesi gün salıverildiler çünkü basit yaralanmaya yol açacak kadar saldırmışlar! Tutukluğa itiraz edenler kim peki, AKP Düzce İl Başkan Yardımcısının ortağı olduğu hukuk firması!! Bu bilgi kimseyi şaşırttı mı hayır. Bu saldırının talimatını veren, onları teşvik edenler ortaya çıkarılmadan iki zanlının bırakılması adalet sisteminin işleyişindeki çarpıklığı da ortaya koyuyor. Düşünün aynı şey iktidar partisinin bir yöneticisine yönelik olarak gerçekleşseydi Düzce’de neler olurdu, eminim yer yerinden oynardı ve 24 saat içinde en az 10 kişi gözaltına alınıp tutuklanırdı. 

CHP DEMOKRASİ ABİDESİDİR, SALDIRILAR VIZ GELİR TIRIS GİDER 

Bu durum maalesef 2016 Türkiye’sinin geldiği yeri gösteren en vahim gelişmelerden bir tanesi olmuştur. Anamuhalefet partisinin bir il başkanına, perde gerisinden birilerinin teşvik ettiği tahrik ettiği iki kişi saldırıyor ve mahkeme hiçbir şey olmamış gibi bunları salıveriyor. Ama ne yaparlarsa yapsınlar CHP bunların ağababasıyla uğraşmış yılmamış bir demokrasi abidesidir. Vız gelir tırıs gider. Bu saldırılar demokrasi tarihimizde hep yaşanmıştır, doğrulardan korkanlar, yalanlarının açığa çıkmasını istemeyenler kaba güce başvurmaktan çekinmemiştir. 

56 YIL ÖNCE BUGÜN KAYSERİ VALİSİ DE İSMET PAŞA’NIN TRENİNİ DURDURMUŞTU 

Tam 56 yıl önce bugün ne oldu biliyor musunuz? 2 Nisan 1960’ta Kayseri’ye giden CHP Genel Başkanı İsmet İnönü’nün treni valinin emri ile durduruldu. Peki İsmet Paşayı engelleyebildiler mi, hayır! İsmet paşa kurulan barikatları elleriyle yararak şehir merkezine ulaştı ve 50 bin CHP’li ile buluştu. Bugün de artık maalesef devletin değil hükümetin kamu görevlisi gibi davranıp halk arasında ayrımcılık, yandaşlık yapan birtakım kamu görevlileri mevcut ve CHP’ye karşı siyasi hasım gibi davranmaktadırlar. İsmet paşayı durduran valiler, kamu görevlileri bugün de bizleri, il başkanlarımızı, partimiz CHP’yi durdurmak için elinden geleni yapıyor. 

ŞEHİTLERİMİZ GAZİLERİMİZ BİRER SAYI DEĞİLDİR 

Neden CHP’ye bu kadar düşmanlar çünkü laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye’nin teminatı bizleriz, sizlersiniz. İşte o nedenle “başkenti Ankara’dır, bayrağı ay yıldızdır, resmi dili Türkçedir, resmi marşı istiklal Marşıdır” dediğimiz anayasanın o ilk 4 maddesini değiştirmek istiyorlar. Türkiye’nin başkentine, diline, bayrağına karşı değilsen ne derdin var anayasa ile? Dertlerini ben söyleyeyim size çünkü samimi değiller, ne söylüyorlarsa tam tersini yapıyorlar. Askerlik yan gelip yatma yeri değildir, birkaç Mehmet için TBMM toplanmaz dediler, sınırda çadır mahkemeleri kurup pişman değilim diyen PKK’lıları davul zurna ile karşılayıp salıverdiler. Artık sayılarla ölçer hale getirdikleri şehitlerin her gün gelmesine hepimizi alıştırmak istiyorlar ama alışmayacağız. Şehitlerimiz gazilerimiz birer sayı değildir. Yıllarca göz yumdukları, ‘şehirlere iyi bomba gömdünüz’ diye itiraf ettikleri Oslo görüşmelerinden bugünlere geldik, bakmayın şimdi atıp tutmalarına. Hani terörü bitirmişlerdi, hayatları insanları kandırmakla geçiyor. 

ÜLKENİN HER TARAFI 3. SAYFA HABERİ OLDU 

Aslında son 14 yıldır yaşadığımız yönetilememe durumu, devlet yönetiminin sonradan kandırıldıklarını itiraf ettikleri ilişkilerle götürülmesinin yarattığı bozulma, yozlaşma toplumun her kesimine büyük darbe vuruyor. Bu bozulmanın en çok görüldüğü alanlardan birisi de ahlaki çöküntüdür. Ülkenin her tarafından 3. Sayfa haberleri fışkırıyor ülke topyekun toplumsal bir cinnet halinde yaşıyor. Bu cinnet halinin, ahlaki çöküntünün en büyük mağdurları da maalesef çocuklar ve kadınlardır. Geçen yıl 303 kadın öldürüldü Türkiye’de çocukların durumu daha berbat TÜİK kayıtlarına göre geçen yıl 11 bin çocuk cinsel istismara maruz kaldığı için resmi işlem yapıldı ve 18 bin dava açıldı. 12 yılda bu davalar 5 kat artmış. Düzce’de bile 2014 yılında 124 çocuk istismara uğramış. Ülkenin her tarafından bu tür olumsuz haberler geliyor. Üstelik bu olayların yaşandığı bir takım dernek ve vakıflar hakkında işlem yapılacağına tam tersi hükümetten destek görüyor, bir kadın aile bakanı bir defadan bir şey olmaz diyebiliyor! Bu kabul edilemez, geleceğimizi kapkaranlık yapan utanç verici gelişmelere karşı eğitim ve adalette acilen gerekil önlemler alınmalıdır. 

YURDU KARIŞ KARIŞ GEZİP YANLIŞLARI ANLATACAĞIZ 

Kafasına taş yeme pahasına yurdu gezerek gerçekleri anlatan, hükümetin yanlışlarını halka gösteren İsmet İnönü gibi biz de yurdumuzu karış karış gezecek halkın bugün yaşadığı her türlü sorunun; bugün doğru dediğine yarın yanlış diyen AKP hükümetlerinden kaynaklandığını anlatacağız. 

Kimse çaresizliğe kapılmasın unutmayın ki karanlığın en yoğun olduğu an şafaktan hemen öncesidir. Biz kendimize güveniyoruz, Zekeriya başkanımıza güveniyoruz. milli mücadele ruhuyla çalışarak bu ülkeyi yeniden yaşanılır hale getirmek hepimizin boynunun borcudur. Bu ülke bizim, hepimizin. 

AKP’nin kutuplaştırma ve ayrıştırma siyasetinin bir adım ötesine geçerek saldır, yıldır ve yok et politikasının farkındayız. İtidalli, sabırlı davranıyoruz ve oyunlarına gelmiyoruz. Ama Düzce İl Başkanımıza yapılan hain saldırıyı not ettik. Bir kez daha onları aklıselime ve sağduyuya davet ediyorum.

Print Friendly, PDF & Email