Umut Oran, Denizci Yarbay Ali Tatar adına bu yıl ilki düzenlenen Edebiyat Hatırlatır öykü yarışması için gönderdiği telgrafta şunları söyledi;

Kardeşiniz Ali Tatar’ın, TSK’ya düzenlenen bir kumpas sonucunda haysiyet cellatlarınca aramızdan ayrılmasının üzerinden 6 yıl geçti. Türkiye yiğit bir subayını kaybetti ve acımız ancak bu hain kumpası düzenleyenlerin hesap vermesinin ardından dinecek. Karanlık günlerden geçiyoruz ama biliyoruz ki karanlığın en koyu olduğu an aydınlığın en yakın olduğu andır, umudumuzu hiçbir koşulda yitirmeyeceğiz. Çünkü bizler, Ali Yarbayımın da dediği başımızı öne eğecek hiçbir şey yapmadık, her zaman başımızı dik tutacak, ileriye bakacağız.

Şehitlerimiz ancak unutulduklarında gerçekten ölürler, bu nedenle “Edebiyat Hatırlatır” sloganıyla düzenlediğiniz kısa öykü yarışması büyük önem taşımaktadır. Bugün bedenen Ankara’da, aranızda olamasam da tüm kalbimle her zaman Tatar ailesinin yanında olduğumu bilmenizi isterim.

Bu vesileyle başta tüm Tatar ailesi bireylerine saygılarımı sunarken, Satı anamın ellerinden sevgi ve saygıyla öperim. Ali Tatar isminin sonsuza dek hatırlanması için çabalarını esirgemeyerek yarışmaya katılan ve dereceye giren tüm yazın insanlarımızı da yürekten kutlarım.

Saygılarımla,

Print Friendly, PDF & Email