500 imzayı yok sayanlar, demokrasiyi delege hesabına indirgeyenler, ellerindeki gücü “gerçekleri söyleyenleri” susturmak için kullananlar tarih önünde mahkûm olacaklardır. 

Yeterli imza toplanamadı. son altı seçimde başarı gösteremeyenler için “Büyük Zaferdir!”; kutlu olsun! 

Demokrasiyi ağzından düşürmeyenlerin, “Başaramazsam giderim!”, “Başarının tek ölçüsü iktidar olmaktır!” diyenlerin geldikleri nokta düşündürücüdür. 

Alın terinize sahip çıkacağız. Asla pes etmeyecek, asla geri adım atmayacağız. 

Partimiz ve ilkelerimiz için mücadele etmeye, doğruları söylemeye,  Türkiye’nin karşı karşıya olduğu gerici ve bölücü tehditleri bertaraf etmeye kararlıyız. 

İmza veren o cesur kahramanları hafızama kazıdım. Yeni bir başlangıç için CHP’ye imzalarıyla güç veren tüm delege arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.
ANKARA

CHP Üyesi, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran, olağanüstü kurultay sürecine imzalarıyla destek veren delegelere açık mektup yazarak teşekkür etti. Oran mektubunda, “500 imzayı yok sayanlar, demokrasiyi delege hesabına indirgeyenler, ellerindeki gücü ‘gerçekleri söyleyenleri’ susturmak için kullananlar tarih önünde mahkûm olacaklardır. Yeterli imza toplanamadı. son altı seçimde başarı gösteremeyenler için ‘Büyük Zaferdir!’, kutlu olsun! Demokrasiyi ağzından düşürmeyenlerin, ‘Başaramazsam giderim!’, ‘Başarının tek ölçüsü iktidar olmaktır!’ diyenlerin geldikleri nokta düşündürücüdür. Alın terinize sahip çıkacağız. Asla pes etmeyecek, asla geri adım atmayacağız. Partimiz ve ilkelerimiz için mücadele etmeye, doğruları söylemeye,  Türkiye’nin karşı karşıya olduğu gerici ve bölücü tehditleri bertaraf etmeye kararlıyız. İmza veren o cesur kahramanları hafızama kazıdım. Yeni bir başlangıç için CHP’ye imzalarıyla güç veren tüm delege arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Boyun eğmeyen tüm Cumhuriyet Halk Partilileri saygıyla selamlıyorum” mesajını verdi.

Umut Oran’ın kişisel web sitesi (umutoran.com) üzerinden duyurduğu delegeye açık teşekkür mektubu şöyle:

Olağanüstü Kurultayı toplamak için imza veren cesur Yol Arkadaşlarım,

Başınız dik, yüzünüz güleç olsun! “CHP iktidar olmalı!” demek için attığınız tertemiz imzalara, “Topla %50+1’i öyle gel!” diye cevap verenler değil, Siz tarihe geçeceksiniz!

Evlerinize gittiğinizde CHP’li olmanın bedelini işsiz kalarak, mülakatlarda elenerek ödeyen evlatlarınıza “Doğru bildiğimi yaptım!” deyin sadece; onlar da kendi çocuklarına “Doğrudan yana taraf olup kaybetmek erdemdir!” diyeceklerdir.

Bugün bir kez olsun aynanın karşısına geçip yansımanıza bakın! Karşınızda gördüğünüz suretle gurur duyabilirsiniz. O suret; kapıkulu olmayı reddeden, baskı karşısında direnen, başarısızlığı kader olarak görmeyen, kişisel hırslardan arınmış, önce ülkem, önce halkım, önce partim diyebilen bir insanın suretidir. Siz; gönül rahatlığıyla o yüze bakarken, yaklaşık 500 imzayı yok sayanlar, demokrasiyi delege hesabına indirgeyenler, ellerindeki gücü Türkiye düşmanlarını yenmek için değil “gerçekleri söyleyenleri” susturmak için kullananlar tarih önünde mahkûm olacaklardır.

AKP tipi demokrasinin, 12 Eylül garabetinin yansıması olan ve asla “sosyal demokrat” bir partiye yakışmayan %50+1 imza koşulu, 15 günlük sürede ve noter tasdikli imzalarla yerine getirilemedi!

Son altı seçimde başarı gösteremeyenler için “Büyük Zaferdir!”; kutlu olsun!

Ancak, her türlü baskıya, tehdide, karalamaya rağmen CHP tabanının ne kadar güçlü, ne kadar cesur ve kararlı olduğunu bir kez daha gördük.

Atılan her imzayla birlikte, umudumuz da bir kez daha tazelendi.

Anadolu’nun devrimci geleneğinin asla yok edilemeyeceğini bir kez daha ispatladık.

Bu yüzden mutluyum, umutluyum, sizler gibi cesur insanlarla aynı partide omuz omuza olduğum için gururluyum.

Değerli Dava Arkadaşlarım,

Olağanüstü Kurultay için imza toplama süreci; akla karanın, doğruyla yanlışın, haklıyla haksızın defalarca ortaya çıktığı destansı bir dönem olarak hatırlanacaktır.

Düne kadar demokrasiyi ağzından düşürmeyenlerin, “Başaramazsam giderim!”, “Başarının tek ölçüsü iktidar olmaktır!” diyenlerin geldikleri nokta düşündürücüdür.

Parti içi iktidar olmak için tepe yönetimine abartılı destek mesajları veren, tabanda karşılıkları olmadığı için tavanda yer kapma yarışına giren bir takım unvan sahiplerinin düştüğü durumlar öğreticidir.

Yaklaşık 500 kurultay delegesi ve onlar gibi düşünen milyonlarca seçmen “Değişim!” diye haykırırken “suskunluk” içinde beklemeyi siyaset sanmak son derece üzücüdür.

Tarihin en zorlu günlerini yaşayan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel dayanak noktalarından olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin “demokrat” olması gereken üst yönetiminin “600 imzayı bulamadınız!” diyerek demokrasiyi kafa sayısına indirgemesi de acı vericidir.

Ancak kim ne yaparsa yapsın; Cumhuriyet Halk Partisi altı ok çizgisinden, Kuva-yi Milliye ruhundan, solcu ve ilerici köklerinden asla kopmayacaktır.

Kim, hangi hukuksuzluğa başvurursa vursun Cumhuriyet Halk Partililerin değişim talebi yok edilemeyecektir.
Devraldığımız mücadele ruhunu gelecek nesillere de sizlerle el ele aktaracağız.

Alın terinize sahip çıkacağız. Asla pes etmeyecek, asla geri adım atmayacağız. Gerçek neyse, doğru neyse, hak neyse ondan yana tavır alacağız.

Tüm Türkiye bilsin ki haklıyız, doğruyuz, umutluyuz!

Cumhuriyet Halk Partililere yakışan şekilde partimiz ve ilkelerimiz için mücadele etmeye, doğruları söylemeye,  Türkiye’nin karşı karşıya olduğu gerici ve bölücü tehditleri bertaraf etmeye kararlıyız.

Ülkemizi sarmaya başlayan karanlığa, çocuklarımızın aydınlık geleceğine, özgürlüğümüze düşman olanlara karşı en önemli  gücümüz olan Cumhuriyetimizi koruyacağız. Cumhuriyet bu ülkenin namusudur ve ne pahasına olursa olsun, namusumuza uzanan elleri hep birlikte azim ve cesaret ile kıracağız.

Fişlenmemeleri için isimlerini kamuoyuna asla duyurmayacağımız imza veren yoldaşlarımızı, partimizin vefakâr evlatları şimdiden kalplerine yazdı. O cesur kahramanları ben de hafızama kazıdım. Yeni bir başlangıç için CHP’ye imzalarıyla güç veren tüm delege arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.

Sorumluluk alarak partimize sahip çıkan seçilmiş il başkanlarımıza, hepsini temsilen oluşturulan yürütme kuruluna ve isimlerini partimizin onurlu tarihine yazdırmış büyüklerimize çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca bu süreçte, olağanüstü kurultayın gerçekleşmesi için dayanışmacı bir anlayışla imza toplama çalışmalarına katılan Sayın Muharrem İnce ve arkadaşlarına da teşekkürü bir borç biliyorum.

Boyun eğmeyen tüm Cumhuriyet Halk Partilileri saygıyla selamlıyorum.

Print Friendly, PDF & Email