TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 23 Mart 2015

 

Umut Oran
İstanbul Milletvekili
 

 
İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Garip Dede Cemevi’nin suyu, Dünya Su Günü olan 22 Mart 2015 tarihinde İSKİ tarafından kesildi. 2 Alevi yurttaşımızın cenazesinin bulunduğu sırada Garip Dede Cemevi’nin suyunun kesilmesi orada bulunan yurttaşlarımızın Kerbela tepkisine yol açtı.
Bu kapsamda;

  1. Garip Dede Cemevi’nin suyunu kim neden kesti, Alevi yurttaşlarımızın ibadethane olarak kullandıkları cemevlerinin elektrik ve su giderleri neden hükümetinizce karşılanmıyor?
  1. Diyanet İşleri Başkanlığı neden cemevlerinin de elektrik ve su giderlerini karşılamıyor? Diyanet’in bütçesi, Alevi yurttaşların ödedikleri vergilerden karşılanmıyor mu, neden bu yurttaşlara hiçbir hizmet sunmuyor?
  1. Diyanet İşleri Başkanlığı yurttaşlarına hizmet sunumunda neden mezhep ayrımı yapıyor, bunu neden önlemiyorsunuz?
  1. Alevi yurttaşlara hiçbir dini hizmet sunulmaması, elektrik-su giderlerinin karşılanmaması yıllardır yürüttüğünüzü öne sürdüğünüz “Alevi açılımı”na ters değil midir, Alevi açılımınız cemevlerine hizmet sunulmasını kapsamıyor mu?
Print Friendly, PDF & Email