Çarşı davası Gezi’den alınan intikamdır

Futbol topuyla, kepçeyle, ‘POMA’yla hükümet yıkılmaz

Hitler’i iyi ezberlemişler ama Emile Zola ve Dreyfus da var tarihte, ben de sizi “suçluyorum”

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, bugün başlayan Çarşı davasının ilk duruşmasına katıldı. Oran davayla ilgili olarak, “Türkiye AKP ile dünya tarihine geçti zira ilk defa bir spor kulübü taraftarları hükümeti devirme, darbe yapma iddiasıyla karşı karşıya. Akıllara ziyan bir durum, bunu düşünenlerin akıl sağlıklarının acilen gözden geçirilmesi gerekmektedir. Adaleti eğip bükenler, hukuku katledenler, sanmasınlar ki hakim savcı oldukları için kendilerine kimse dokunmaz. Dünün kudretli savcılarının, emniyet müdürlerinin durumları bugün ortadadır.AKP hükümetinin makyajı akmış gerçek yüzü ortaya çıkmıştır. Çarşı davası Gezi’den alınan intikamdır. Futbol topuyla, kepçeyle, ‘POMA’yla hükümet yıkılmaz. Akıl hocaları Hitler’i ezberlemişler her taktiğini uyguluyorlar ama bu dünyada Dreyfus’lar da Emile Zola’lar da var. Evet ben de “suçluyorum” sizi ve hukuksuzluklarınızı, suçlusunuz ve tarihin utanç sayfalarındaki yeriniz şimdiden hazır” açıklamasını yaptı.

Umut Oran’ın yazılı açıklaması şöyle:
Umut Oran
Basın Açıklaması
16.12.2014

Bugün bir hukuk garabetiyle daha karşı karşıyayız. Çarşı taraftar grubu hükümeti devireceği iddiasıyla idamla eşdeğer bir cezayla, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyorlar.

Sosyalist Enternasyonal toplantılarında ikili görüşmelerde de Türkiye’de yaşanan bu garipliğe dikkat çekilmekte, çünkü darbeyi asker, polis veya hükümet içindeki rakip gruplar yapar. Türkiye AKP ile dünya tarihine geçti zira ilk defa bir spor kulübü taraftarları hükümeti devirme, darbe yapma iddiasıyla karşı karşıya. Akıllara ziyan bir durum, bunu düşünenlerin akıl sağlıklarının acilen gözden geçirilmesi gerekmektedir.

Ben Galatasaraylı eski futbolcu bir milletvekili olarak özel yetkili mahkeme ucubelerini yakından inceledim, açılan bu kurgu davalarını hep takip ettim. O davaların kimlerle hangi düşüncelerle hazırlandığı bugün artık birer birer ortaya çıkıyor. Sıkıyönetim mahkemeleri gitti Devlet Güvenlik Mahkemeleri (DGM) geldi, DGM’ler gitti Özel Yetkili Mahkemeler geldi. Şimdi onlar da güya gitti yerlerine sulh hakimlikleri, teröre bakan ağır ceza mahkemeleri geldi.

Adaleti eğip bükenler, hukuku katledenler, sanmasınlar ki hakim savcı oldukları için kendilerine kimse dokunmaz. Dünün kudretli savcılarının, emniyet müdürlerinin durumları bugün ortadadır.

Madem Çarşı Grubu Gezi olaylarında hükümeti devirmeye teşebbüs etti, siz neden Kazlıçeşme mitinginizde Çarşı’nın pankart açmasına izin verdiniz? Beşiktaşlı oldukları bilinen Başbakan Davutoğlu, Yardımcısı Bülent Arınç, bakanları Veysel Eroğlu, Cevdet Yılmaz, Çağatay Kılıç ve eski bakanlar Hayati Yazıcı, Vecdi Gönül, Kemal Unakıtan, Hilmi Güler bu dava hakkında ne düşünüyor bütün Siyah Beyazlılar öğrenmek istiyor.

Peki darbecilikle suçlanan Çarşı Grubu nasıl oluyor da “Çarşı Darbeye Karşı” sloganı atıp pankart taşıyabiliyor? Vahşice insan katleden tüm dünyanın lanetlediği IŞİD’e, El Kaide’ye “öfkeli genç” diyen, “bu işin sosyolojisinde var” diyerek mazur göstermeye çalışan AKP anlayışı Çarşı’ya karşı neden bu kadar acımasızlar. “Birkaç çapulcunun işi, büyütülmemeli” derken ne oldu da birden darbeye teşebbüs diye suçluyorlar bu insanları? Dışişleri Bakanı iken, yurtdışında “Türkiye’deki bu gösterilerin Avrupa’daki gösterilere benzer olmasından onur duyuyoruz” diyen sen değil miydin Davutoğlu?

AKP hükümetinin makyajı akmış gerçek yüzü ortaya çıkmıştır. Çarşı davası Gezi’den alınan intikamdır. AKP hükümetinin her konuda olduğu gibi rövanş ve intikam duygusuyla hareket ettiğinin göstergesidir. Futbol topuyla, kepçeyle, ‘POMA’yla hükümet yıkılmaz. Hükümeti, hukuk devletini bizzat çürüten kendileri ama bunu fark etmiyorlar bile. Hukuk da biterse, adamına göre yargı başlarsa yarın kimseyi buradan çıkacak kararlara inandıramazsınız. Bugünün muktedirleri, şu an bulundukları iktidar, hakim, savcı koltuğundan yarın sanık sandalyesine düşeceklerini artık ne zaman fark edecekler? Belki de fark ettikleri içindir bu kadar panikleri ve hukukun kara sayfasına geçen kural tanımazlıkları! Akıl hocaları Hitler’i ezberlemişler her taktiğini uyguluyorlar ama bu dünyada Dreyfus’lar da Emile Zola’lar da var. Evet ben de “suçluyorum” sizi ve hukuksuzluklarınızı, suçlusunuz ve tarihin utanç sayfalarındaki yeriniz şimdiden hazır.

Print Friendly, PDF & Email