Başbakanlık Başdanışmanı Etyen Mahçupyan’ın “AKP seçmeninin yarısının Türkiye’de halen yolsuzluk olduğuna inandığı, AKP içinde de yolsuzluklara bulaşmış insanlar olduğu, bu durumdan memnun olunmadığı ve değişmesini istediği” şeklindeki sözleri CHP tarafından Başbakan Ahmet Davutoğlu’na soruldu.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle konuyu TBMM gündemine taşıdı. CHP’li Oran, önergesinde, Başdanışman Etyen Mahçupyan’ın 25 Kasım 2014’te CNN Türk’te Şirin Payzın’ın sorularını yanıtlarken, 17-25 Aralık Rüşvet Yolsuzluk soruşturmaları için, “İnsanların büyük çoğunluğu Türkiye’de yolsuzlukların olduğuna inanıyor. AKP seçmeninin de yarısı… Yapılan bir sürü çalışma var. AKP seçmeni parti içinde yolsuzluklara bulaşmış insanların olduğunu düşünüyor. Bunlardan memnun değil ve bunların değiştirilmesini istiyor. Tersine darbe tehlikesinden kurtulmak uğruna bir süre daha yolsuzlukları taşımaya razı oldu toplum” açıklamasını yaptığını anımsattı. Önergede, Davutoğlu’na yöneltilen sorular şöyle:

AKP içinde yolsuzluğa bulaşmış olanlar kimlerdir?

– Mahçupyan’ın bu açıklamaları doğru mudur? AKP seçmeninin yarısının Türkiye’de yolsuzluğun halen var olduğunu düşünmesinin gerekçesi nedir? AKP iktidarı neden 12 yıldır yolsuzluğu bitiremedi?

– Mahçupyan’ın sözünü ettiği “AKP içinde yolsuzluklara bulaşmış kişiler” kimlerdir, hangi görevleri yapmaktadırlar? Bu kişiler parti görevi nedeniyle mi bu ‘icraatları’ yapmaktadır?

– Mahçupyan’ın belirttiği “AKP seçmeninin rahatsız olduğu yolsuzluğa bulaşmış kişileri” ne zaman AKP’den ayıracak, ihraç edeceksiniz?

Print Friendly, PDF & Email