Karaman’da okul bahçesinde 10 Kasım anmasına izin verilmedi

Karaman İsmet İnönü İlkokulu’nda 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ü anma töreninin, bir hafta önceden hazırlanan programa rağmen engellendiği öne sürüldü. İsmet İnönü İlkokulu’nda 10 Kasım töreni yapılmadı.

İddiaya göre, öğretmen ve öğrenciler sabah okula geldiklerinde anma yapılması için okul bahçesinde bekledi. Okula gelen İl Milli Eğitim Denetmeni anma töreninin sınıflarda yapılabileceğini, ancak bahçede toplu törene izin verilmeyeceğini söylediği belirtildi. CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Oran, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Milli Eğitim Bakanı olarak bundan böyle 1. Cumhurbaşkanımız, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’larda anma programları yapılmaması talimatı mı verdiniz?” diye sordu.

Oran’ın yanıt istediği sorular şöyle:

1. Karaman İsmet İnönü İlkokulu’nda 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk’ü anma töreni, bir hafta önceden hazırlanan programa rağmen neden engellendi?

2. Öğretmen ve öğrenciler dün sabah, 10 Kasım 2014 tarihinde sabah okula geldiklerinde anma yapılması için okul bahçesinde beklerken, okula gelen İl Eğitim Denetmeni (müfettiş) anma töreninin yapılmasına neden engel oldu? Bu müfettişin/denetmenin isim soyisim ve sicil numarası nedir, hangi tarihten beri müfettiştir, daha önce MEB’de hangi görevlerde bulunmuştur?

3. Karaman İsmet İnönü İlkokulu’na dün gelen söz konusu müfettişin, isteyen öğretmenlerin töreni kendi sınıfında yapabileceğini, ancak bahçede toplu törene izin verilmeyeceğini söylemesini gerekçesi nedir, bu konuda bir gizli genelge mi yayınladınız?

4. Milli Eğitim Bakanı olarak bundan böyle 1. Cumhurbaşkanımız, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’larda anma programları yapılmaması talimatı mı verdiniz? Varsa bu talimatınızın gerekçesi nedir? Atatürk’ün 10 Kasım’larda ilk ve ortaöğrenim veren her okulda anılması MEB’de rahatsızlık mı yaratıyor?

5. Karaman’daki bu olayla ilgili bir tutanak tutuldu mu? Bu müfettişe hangi idari cezayı vereceksiniz/ verdiniz?

Print Friendly, PDF & Email