CHP’den İçişleri’ne “iki ayda kaç saldırı yapıldı, kaç kişi gözaltına alındı? Görevini ihmalden ceza alan polis veya jandarma var mı?”
 
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, son haftalarda giderek artan Atatürk büstü ve heykellerine yönelik saldırıları TBMM gündemine taşıdı.
 
İki ayda kaç heykele saldırıldı?
CHP’li Umut Oran, konuyla ilgili olarak soru önergesi hazırlayarak, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sundu. Oran, İçişleri Bakanı’na şu soruları yöneltti:
– Temmuz 2014’ten itibaren bugüne kadar geçen iki aylık sürede yurt genelinde kaç il-ilçede Atatürk büstü ve heykeline saldırı gerçekleştirildi, saldırı yaşanan il ve ilçelerin isimleri nedir?
 
Kaç kişi gözaltına alındı?
– Atatürk büstü ve heykellerine saldırı olaylarıyla ilgili olarak kaç kişi hangi il ve ilçede gözaltına alınarak haklarında adli işlem yapıldı? Adliye sevk edilenler oldu mu sonuçta bu kişilere hangi adli-idari cezalar verildi?
 
Atatürk Yasası yürürlükte değil mi?
– 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun halen yürürlükte midir? Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel komutanlığı birimleri söz konusu 5816 sayılı Yasa kapsamında son 5 yıl içerisinde hangi il ve ilçede, kaçar kişi hakkında adli işlem yaptı?
 
Ceza verilen polis ya da jandarma var mı?
– Emniyet birimlerinin Atatürk büst ve heykellerine son iki ayda yapılan saldırılara karşı yeterli hassasiyeti göstermediği iddiaları doğru mudur? Bu nedenle disiplin cezası verilen emniyet personeli var mıdır, varsa verilen cezalar nedir ve bu personel hangi illerde görevlidir?

Print Friendly, PDF & Email