– AKP’nin yürüteceği her türlü psikolojik harekata, moral bozma operasyonlarına karşı hazırlıklıyız, bu kez bu numaralar sökmeyecek! 

– Oyunu kullan sandığa sahip çık demokrasiye ortak ol!

ANKARA

30 Mart seçimlerinde ilk sandık sonuçlarının manipüle edilerek, Anadolu Ajansı tarafından AKP oylarının çoğunlukta olduğu şeklinde duyurulması için Emniyet Genel Müdürlüğü’nün özel girişimde bulunması deşifre edildi. Bu durumu eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “Erdoğan’ın, Anadolu Ajansı aracılığıyla moral bozma operasyonu deşifre oldu. AKP’nin yürüteceği her türlü psikolojik harekata, moral bozma operasyonlarına karşı hazırlıklıyız, bu kez bu numaralar sökmeyecek! Sevgili yurttaş oyunu kullan sandığa sahip çık demokrasiye ortak ol!” çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili olarak bugün yazılı açıklama yapan Umut Oran Oran açıklamasında şunları kaydetti:

AKP’nin 30 Mart seçimlerine hile karıştırmaya dönük girişimlerinin ardı arkası kesilmiyor. Gittiğimiz her yerde gördüğümüz tabloyu kendileri de fark ettiği, oy oranlarının giderek eridiğini gördükleri için panik halinde her türlü hile ve yönlendirmeyi yapmak istiyorlar.

AA artık sadece Erdoğan’ın sesini duyuruyor

Son olarak dün kamuoyuna yansıyan bilgilere göre idari işlerden sorumlu bir Emniyet Genel Müdür Yardımcısı tüm il emniyet müdürlerini tek tek arayarak sandıklardaki ilk sonuçların Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerine/temsilcilerine verilmesi, orada bulunan diğer gazetecilerin bir şekilde uzaklaştırılması talimatını verdi. AA’nın artık Türkiye’nin sesini değil sadece Recep Tayyip Erdoğan’ın, AKP’nin sesini duyurma misyonunu yüklenmesi nedeniyle bu gelişme bizleri şaşırtmamıştır.

Kolluk kuvvetlerini uyardı

Öncelikle geçen seçimlerde güvenilir ve hızlı sonuçları en erken verdiği için büyük övgüler yağdırdığınız Cihan Haber Ajansı’na ne oldu da bu kez tam tersi tutum alıyorsunuz? ANKA’nın, Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) sandık sonuçlarını bildirmesini nasıl engeller, geciktirebilirsiniz, buna kimsenin gücü yetmez. “Basın hürdür sansür edilemez” şeklindeki anayasanın açık hükmü de mi artık umurunuzda değil? Şimdiden tüm kamu görevlilerini, özellikle kolluk kuvvetlerini uyarıyoruz, yarın, 30 Mart seçimi iş ve işlemleri sırasında basın kuruluşları arasında ayrımcılık yapıp, görevlerini yapmalarını keyfi biçimde engellenmeniz halinde hakkınızda her türlü yasal girişimde bulunulacaktır. Gerekli önlemleri almaları konusunda İçişleri ve Adalet bakanlarını bir kez daha uyarmak istiyoruz.

Bu kez bu numaralar sökmeyecek, her türlü hileye karşı hazırlıklıyız

Herkes şunu bilmelidir ki Erdoğan ve ekibinin geçmişte olduğu gibi hileyle, hurdayla, psikolojik savaşla seçimleri kazanma devri artık mazide kaldı. 194 bin 310 sandıkta görev yapacak tüm siyasi parti temsilcileri gibi CHP’li görevlilerimizin yanı sıra ülkesine, geleceğine sahip çıkmak isteyen milyonlarca yurttaşımız da ıslak imzalı sandık sonuç tutanağını alana, asıldığı anda bu tutanağın fotoğrafını çekene kadar seçim bölgesinden ayrılmayacak. CHP görevlilerimizi ve partimize oy veren yurttaşlarımız tuzaklara karşı hazırlıklı olacaktır. AKP’nin yürüteceği her türlü psikolojik harekata, moral bozma operasyonlarına karşı hazırlıklıyız, bu kez bu numaralar sökmeyecek! AA’nın duyuracağı “ilk sonuçlarda” iktidar partisinin oyların çoğunu aldığını bildirecek olması kimsenin moralini bozmasın. Bir tezgah daha şimdiden açığa çıkarılmıştır. Biz hazırlıklı olup sandık başını, seçim kurulunu terk etmediğimiz ve ıslak imzalı tutanağı alıp chp.org.tr üzerinden seçim takip sistemine girdiğimiz sürece hiçbir sorun çıkmayacaktır. CHP’nin emektarları, vefakar örgütü ve duyarlı vatandaşlarımız AKP’nin bu son çırpınışını da karşılıksız bırakacak, oyunu kullandıktan sonra alanı terk etmeyecek ve Varlık içinde Birlik içinde Özgür biçimde yaşayacağımızı Türkiye’yi inşa edecek CHP’nin sandıktan çıkmasını sağlayacaktır.

Print Friendly, PDF & Email