Ankara Büyükşehir Belediyesi, CHP Genel Merkezi’nin önündeki yolun adını “Milli İrade” koydu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, CHP Genel Merkezi’nin de üzerinde bulunduğu Anadolu Bulvarı’ndaki yol çalışmalarına devam ediyor.

Aylardır CHP’ye gelmek isteyen partililerin ve vatandaşların büyük zorluk çektiği yolun çalışmaları sürerken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de bulvar üzerine kurulan kavşağın ismini duyurdu.

“BOZUK SAAT BİLE DOĞRUYU GÖSTERİR”

Milli İrade Köprülü Kavşağı’nın isminin CHP’nin bulunduğu bölgeye verilmesinin çok doğru olduğunu belirten Oran, “Bozuk saat bile günde iki kere doğruyu gösterir, Sayın Gökçek de 1994 yılından beri attığı sayılı doğru adımlardan birini atmış. Türkiye’de milli iradeyi tesis eden, egemenliği millete veren parti CHP’dir. CHP padişahlığı kaldırmış, egemenliği, gücü mutlak olarak millete vermiştir. Sonra CHP yine bir adım atmış, milli iradenin daha güçlü yansıması için çok partili hayatı Türkiye’ye getirmiş, ikinci bir devrim yapmıştır. Bu yüzden Cumhuriyetin kurulduğu günden beri de CHP milli iradenin yanındadır, milli irade de CHP’nin yanındadır. Milli irade CHP’ye yönelir, ona açılır. Milli iradenin felsefesi de AKP’nin böyle uzağında, anlayamadığı bir noktadadır. Onu iyi anlamak için CHP’ye gelmek, CHP’ye yaklaşmak gerekir. Sayın Gökçek de bu vesileyle belki bu köprülü kavşaktan geçerken CHP’ye yaklaştıkça milli iradenin, demokrasinin, çoğulculuğun ne olduğunu, kimin yanında olduğunu daha iyi öğrenir.” dedi.

Detaylı bilgi için: http://sozcu.com.tr/2013/gundem/chpnin-onundeki-yola-ilginc-isim-365448/

Print Friendly, PDF & Email