Antalya’dan 2B arazi fiyatlarını protesto etmek için Ankara’ya gelen köylüler, TBMM karşısında eylem gerçekleştirdi. CHP grubuna katılmak üzere Meclis’e hareket eden köylüler, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’a zor anlar yaşattı.
05 Mart 2013 Salı – 12:48

Antalya’dan 2B arazi fiyatlarını protesto etmek için Ankara’ya gelen köylüler, TBMM karşısında eylem gerçekleştirdi. CHP grubuna katılmak üzere Meclis’e hareket eden köylüler, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’a zor anlar yaşattı.
Sabah saatlerinde Antalya’dan yaklaşık 40 otobüsle 2B protestosu için gelen köylülerin ilk durağı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi oldu. Burada bir süre bekleyen köylüler daha sonra otobüslerle Anıtkabir’e hareket etti. Anıtkabir ziyaretinin ardından grup istikametini TBMM’ye çevirdi.
Akay Kavşak’ta toplanan köylülerin Meclis’e gidişine izin verilmedi. Köylülerin önü, Çevik Kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Bunun üzerine köylüler, yanlarında getirdikleri bir tabutun içindeki sebzeleri yere döktü. Duruma tepki gösteren kadınlar, seslerini duyurmaya çalıştı. Yaşanan kısa süreli arbede sırasında köylüler kimsenin provokasyona gelmemesi için uyarıda bulundu. Grup polis barikatından geriye çekildi. Toplanan köylüler, ayrıca ‘Köylü dediler hakkımızı yediler’, ‘Köylü milletin efendisidir’ sloganları atan grup, ‘Köylü canını verir 2B toprağını vermez’, ‘Köylü üretmezse şehirli aç kalır’ dövizleri açtı. Eyleme CHP’li bazı milletvekilleri de destek verdi.
CHP’Lİ ORAN, KÖYLÜLERİ SAKİNLEŞTİRMEK İÇİN YOĞUN ÇABA HARCADI
Bir süre burada 2B karşıtı tepkilerini dile getiren köylüler, Meclis’teki CHP grubuna katılmak istedi. Önce eyleme katılan kadınlar polis noktasına alındı. Ancak erkeklerde Meclis’e gitmek istedi. Araya giren CHP’li vekiller grup toplantı salonunda herkesi alacak yer olmadığını belirterek, sadece 160 kişiyi alabileceklerini söyledi. Bunun üzerine köylüler önce geldikleri otobüslere alındı. Ardından her otobüsten birkaç kişi temsilci olarak, Meclis’e götürüldü. Ancak, Antalya’dan geldiklerini ifade eden bazı köylüler de Meclis’e gitmek için hareket etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, grubu sakinleştirmek için yoğun çaba harcadı. Oran, köylülere herkesi Meclis’e götüremeyeceğini ifade etti. Zaman zaman ıslık çalarak, köylülerin dikkatini çekmeye çalışan Oran eylemcileri güçlükle sakinleştirdi. Kadınlardan sonra erkeklerin de Meclis’e götürülmesinin ardından alanda toplanan diğer köylüler de otobüslere hareket etti. Otobüslerine binen köylüler, buradan yeniden CHP Genel Merkezi’ne hareket etti.

Print Friendly, PDF & Email