Anadolu, teşvik yasası sevincinde. Başbakan Erdoğan’ın ‘Uzatıyoruz’ müjdesi, 31 bin işyerini kapıya kilit vurmaktan kurtardı. Mutlu sonun ilk adımını CHP’li Umut ile Bakan Zafer çağlayan uçak zirvesinde attı. Gökyüzünde konuşulanlar havada kalmadı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran konuyu yakından izleyen isimlerden…
Eski bir tekstilci olan ve sivil toplum örgütlerindeki yöneticiliği sırasında Anadolu’daki sıkıntıları yerinde inceleyen Oran, teşvik modelinin, sanayicilik döneminde kendisinin önerdiği bir model olduğunu anımsatarak şunları söyledi:’yerinde iş, yerinde aş’ benim önerdiğim bir modeldi. 5084 sayılı teşvik yasasının sona ereceği tarihten önce bir kanun teklifi verdik, dikkate alınmadı.
Ocak ayının sonlarına doğru İstanbul-Ankara uçağında karşılaştığım Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a endişeleri aktardım ve dedim ki; “En azından istihdam teşvikleri sürsün. Her türlü desteği verelim. Bu konuda Başbakan Erdoğan’a da bu konudaki görüşümü içeren bir mektup yazdım, 766 bin kişiyi ilgilendiren bu teşviklerle ilgili ne gerekiyorsa yapacağımızı ilettim.”

AKŞAM

AKŞAM2

Print Friendly, PDF & Email