CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran Sosyalist Enternasyonal Etik Komite üyeliğine seçilirken, Portekiz’deki toplantıda kurulan Suriye İçin Çalışma Grubu’nda da CHP’yi Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’nun temsil etmesi kararlaştırıldı.
Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı 4-5 Şubat 2013 tarihinde Portekiz’de gerçekleşti. 
“Dünya Ekonomisi: Büyüme, İstihdam ve sürdürülebilir kalkınma için bizim vizyonumuz” üst başlığı ile yapılan toplantıda, “Avro Bölgesi Krizi: Bu noktadan ileri doğru nereye?”, “Büyüyen ve gelişen ekonomilerde uluslararası çok taraflı kurumlarda krizden çıkış stratejileri” ele alındı. Bu konuların yanı sıra “Arap Dünyasındaki halkların demokratik ajandalarını ilerletme mücadelesinde son gelişmeler” ile “Mali: Sahel Bölgesinde barış, güvenlik ve demokrasi” de yaşanan son gelişmeler çerçevesinde tartışıldı.
CHP Genel Başkanı ve Sosyalist Enternasyonal Genel Başkan Yardımcısı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da büyüyen ve gelişen ekonomilerde krizden çıkış stratejileri konusunda bir konuşma yaptı.
Sosyalist Enternasyonal’de Başkanlık Divanı’ndan sonra en önemli organ olan Etik Komitesi seçimleri de Konsey Toplantısında gerçekleştirildi. Konsey üyeleri tarafından seçilen 15 üyeden oluşan Etik Komite, Sosyalist Enternasyonal’e yapılan üyelik başvurularını değerlendirme, üye partilerin etik koda uygunluğu ve diğer üyelik işlemlerini değerlendirme yetkisine sahip.
Yapılan seçimlerde Yeşil Burun Adaları, Fas, Güney Afrika, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, Meksika, Uruguay, Belçika, Bulgaristan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Finlandiya, Portekiz, İspanya, Moldova, Irak, Pakistan temsilcilerinin yanı sıra Türkiye’den CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da etik komite üyeliğine seçildi.
Konsey’de ayrıca özel tematik komisyonların kurulması ve tüzük tarafından öngörülen komitelerin seçimi de gündeme geldi. Konseyde alınan bir kararla kurulan Suriye İçin Çalışma Grubu’nda da CHP’yi Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu temsil edecek.
CHP’nin üyelik durumu hakkında dayanaksız ve temelsiz iddialar ortaya atılırken alınan bu sonuç ile CHP, 161 üyesi bulunan dünyanın en büyük sol, sosyal demokrat, ilerici örgütü olan Sosyalist Enternasyonal’in her aşamasında yönetim görevini  üstlenirken, sosyal demokrasinin önder gücü olarak Türkiye’de, bölgede ve dünyada barış ve demokrasi için çalışmaya devam etmektedir.

Print Friendly, PDF & Email