CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, AKP Düzce Gölyaka İlçe Başkanı Ecvet Çelik’in, hakkında çıkan yolsuzluk haberi nedeniyle, Burası Düzce Gazetesi’ne giderek yazı işleri personelini tehdit ederek hakaretlerde bulunduğu iddiasını TBMM’ye taşıdı.
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi sunarak konuyu kamuoyu gündemine getirdi.
Oran’ın, resmi basın kuruluşlarından sorumlu olan Arınç’a yönelttiği sorular şöyle:
“- AKP Düzce Gölyaka İlçe Başkanı Ecvet Çelik’in, 9 Kasım 2012 tarihinde Burası Düzce Gazetesinin idare binasına giderek gazetenin yayınladığı bir haber dolayısıyla çalışanları sözlü olarak taciz edip, hakaret ve tehditlerde bulundu mu?
“Bu nasıl haber?”
-Gazete binasından içeri girer girmez “Bu nasıl haber?”, ““Siz her vatandaşın söylediklerini yazar mısınız?” şeklinde sözler sarf eden bir kişinin partinizde yöneticilik yapması, bakanlık olarak yaptıklarınızla çeliştiği yönündeki algının gerçeklik payı nedir?
-Tarafıma iletilen bu olay doğru ise AKP Gölyaka İlçe Başkanı Ecvet Çelik hakkında, AKP Genel Merkezi tarafından herhangi bir yaptırım uygulandı mı?
Anayasa ile çelişmiyor mu?
-Anayasa’nın “Basın hürriyeti” başlıklı 28. Maddesinde yer alan, “Basın hürdür, sansür edilemez. … Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır” düzenlemesi karşısında Gölyaka İlçe Başkanınız hakkında herhangi bir adli-idari girişimde bulundunuz mu, bulunacak mısınız?”
Soru Önergesi:
golyaka-burasi-duzce-1

Print Friendly, PDF & Email