Hayvan Hakları Tasarısı Hakkında Sizlerden gelen e-posta ve özel mesajlar üzerine açıklamamızı bilgilerinize sunarız:
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve İstanbul Milletvekili Melda Onur, CHP Parti programı ve seçim bildirgesi doğrultusunda Hayvan Hakları ile ilgili sivil toplum örgütleri ile temasa geçmiş ve bir kanun teklifi hazırlayarak Şubat 2012’de TBMM’ye sunmuştur. Bu teklif, daha sonra hayvanseverlerden gelen öneri ve belirtilen hassasiyetler doğrultusunda Haziran 2012’de geri çekilerek, hazırlanan yeni yasa teklifi Meclis’e sunulmuştur.
CHP’nin yasa teklifinin AKP Hükümeti tarafından hazırlanan “yasa tasarısı” ile hiçbir ilgisi yoktur. Bilindiği gibi TBMM üyeleri tarafından verilen kanun önerileri”teklif”, hükümet tarafından önerilen yasa değişiklikleri ise “tasarı” adını almaktadır.
AKP tarafından hazırlanan hayvan hakları yasasında değişiklik öngören kanun tasarısı tarafımızdan desteklenmemektedir. Tasarı hayvan hakları açısından doğru değildir ve birçok eksiklik içermektedir. AKP Hükümetinin gelen eleştiriler doğrultusunda, hayvanların haklarını daha iyi korumak ve hayvanlara karşı işlenen suçlara etkin bir ceza mekanizması kurmak için tasarıyı yeniden düzenlemesi gerekmektedir.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 09.07.2012 tarihinde TBMM’ye sunduğu kanun teklifine buradan ulaşabilirsiniz: http://www2.tbmm.gov.tr/d24/2/2-0770.pdf

Print Friendly, PDF & Email