CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın, 12 Mayıs 2012’de Kadıköy Saraçoğlu Stadyumu’nda yaşanan sert müdahale ve olaylarla ilgili olarak İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e  yönelttiği soru önergesine yanıt verildi. Bakan Şahin, soru önergesini, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun yazısıyla yanıtladı.
Bu yanıt üzerine CHP’li Umut Oran şu yorumu yaptı:
“İçişleri Bakanı’nın yanıtında, maç bitiminden sonra, olaylar çıkmadan hemen önce, taraftara demir sopayla müdahale eden ve olayların başlanmasında etkin rol alan resmi üniformalı personel hakkında hiçbir şey söylememesi dikkat çekicidir. Oysa bu olaya ilişkin video ve fotoğraflar internette bulunmaktadır.
Bakanlık biber gazını “Son Çare” olarak “mukavemet” derecesine göre kullandığını iddia ediyor, ama binlerce insanın açık olarak etkilenebileceği bir alana 335 tane biber gazı atıldığını da bildiriyor. Biber gazının atıldığı yerlerde astım hastaları, engelliler, yaşlı ve çocukların da olduğu yine görüntülerle sabit.
Sayın Vali, stadyumdan çıkış yerlerine, stat içerisindeki koridorlara ve merdivenlere biber gazı atılmadığını öne sürüyor. Bunun doğru olmadığı bizzat o gün maça gidip biber gazına maruz kalan köşe yazarlarının yazılarına dahi yansımış durumda vali bey bunları da okumamış sanırım. Yetki aşımını saklamak için gerçeği çarpıtma yoluna başvurulması kabul edilemez.
Yanıta göre Facebook’ta bir vatandaşı döverken çekilmiş fotoğrafının altına “devrem yetişsen sen de vurucan ama kısmet olmamış )” diye yorum yapan memur hakkında soruşturma açılmış olması da önemli bir gelişmedir.”
icisleri-saracoglu-biber-gazi1-1
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email