Atatürk Orman Çiftliği yok etmek istiyor!
Başbakanlığa bina yapacak yer mi kalmadı?
AOÇ desteğinizi bekliyor.
Atatürk Orman Çiftliği Yok Edilemez!
AOÇ için bir imza da sen ver.
İmza kampanyasına katılmak için lütfen tıklayınız.
Bildiğiniz üzere, 1925 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün “Orman Çiftliği” adıyla kurduğu ve 1937 yılında Türkiye Cumhuriyetine vasiyet mektubuyla emanet ettiği çiftlik arazisi, yıllardır tahribat altındadır. Ankara’nın temiz hava koridoru olan AOÇ üzerinde şimdi de Başbakanlık binası yapılması planlanmaktadır.
Halen doğal ve tarihi sit özelliklerini içinde barındıran, hem ülke açısından hem de kentsel tarım konusundaki dünyadaki ender örneklerden olmasından kaynaklı Atatürk Orman Çiftliğinde Başbakanlık binasının yapılması planlama kriterleri açısından onarılmaz hasarlar açacaktır. Böylesi bir durumda güvenlik gerekçesi ile Atatürk Orman Çiftliği halka kapatılmış olacaktır.
Atatürk Orman Çiftliği taşıdığı tarihsel, fiziksel ve kültürel değerleri ile hepimizindir. Halka emanet edilmiş bu denli önem taşıyan Atatürk Orman Çiftliği “kültürel peyzaj” alanı olarak sadece Ankara için değil ülke ve dünya mirası açısından önemlidir. Atatürk Orman Çiftliği alanının korunması, Ankara, Türkiye ve Dünya için bir değerdir.
Emekle büyütülmüş bir değer olan, ormanla temiz hava koridoru oluşturan, nefes almamıza olanak sağlayan Atatürk Orman Çiftliğine sahip çıkmak için Şubemiz tarafından Cumhurbaşkanı’na iletilmek üzere imza kampanyası başlatılmıştır.
Atatürk Orman Çiftliği Yok Edilemez!
İmza kampanyasına katılmak için lütfen tıklayınız.
 

Print Friendly, PDF & Email