CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli’nin Tunceli’de bugün CHP hakkında eleştirilerde bulunması üzerine şu açıklamayı yaptı:
“CHP milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılması için ‘bunlar beklediğimiz şeyler” diyen bir Başbakanın AKP’nin Genel Başkanı olduğunu Sayın Gedikli’ye hatırlatmak lazım.  “Birkaç Memet için TBMM toplanmaz” diyenlerin yönetici olduğu AKP’de siyaset yapan Bülent Gedikli’nin CHP’ye dil uzatırken daha dikkatli olmasını tavsiye ediyorum. Tunceli’de milletvekili kaçırılmış gitmiş oradan CHP’yi eleştiriyor, insanda biraz izan ve edep olur.
Siz önce Oslo’daki görüşmelerin, şehirlerde olduğunu bildiğiniz bombaların, Habur’da yaşanan skandalın hesabını verin. Bu rezalet dizisinin hesabını vermeden Cumhuriyeti kuran, bu ülkeye demokrasiyi getiren CHP hakkında yorum yapma hakkınız yoktur.
Oslo ve Habur’un hesabını veremeyen bir partinin yöneticisinin, barış için çırpınan CHP hakkında söz söylemeye hakkı da yoktur yetkisi de yoktur. Barışı istemeyen, terör konusunda Kürt sorununun çözümü konusunda TBMM’ye gelmeyerek çözümden kaçan bu konumlarını ispatlamış olan AKP’nin çözümsüzlük noktasında PKK ile aynı zeminde buluştukları artık ortaya çıkmıştır.
Terörle kimin kanka olduğunu da halkımızın sağduyusuna bırakıyorum.”

Print Friendly, PDF & Email