Bir Bayramı daha hep birlikte kutluyoruz. Öncelikle, sağlık, birlik ve beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Bayram geçirmenizi diliyorum.İslam dini, hoşgörü, barış, dayanışma ve kardeşlik demektir. Bayramlar da bunun en yoğun yaşandığı günlerdir.
Kuşkusuz, yaşadığımız Dünya böylesi kutsal, anlamlı ve güzel bir günde acı içinde kıvranıyor. Hala, birçok ülkede her gün çok sayıda insan ya savaşlarda, ya iç çatışmalarda ya da açlıktan yaşamını yitiriyor.
Birçok ülkede diktatörlük sürüyor. Birçok ülke de demokrasiye geçmemek için direniyor. Çoğu ülkede de açlık ve sefalet kol geziyor, içimizi burkuyor.
Bizim ülkemizde de sıkıntılar büyük. Sefalet ve sıkıntı içinde yaşayan işsiz ve aç dolaşan milyonlarca insanımız var. Diğer taraftan şehit haberleri içimizi yakmaya devam ediyor. Bu nedenle, bayramı bayram tadında yaşayamıyoruz.
Dileğim odur ki;  tüm dünya refah, demokrasi ve özgürlük içinde yaşasın. Tüm halklar kardeşlik içinde yaşasın, işgaller, sömürgecilik, yoksulluk, sefalet yok olsun…
Herkesi, şiddetin her türüne, işgallere, sömürgeleştirmeye, hoşgörüsüzlüğe, savaşa karşı çıkmaya, barış için çalışmaya ve direnmeye davet ediyorum.
Yoksulluk, gelir dağılımındaki adaletsizlik, işsizlik, yolsuzluk ve terör gibi sorunlarını çözmüş; gençliği özgür, kadını ve erkeği eşit, büyüyen ve üreten bir Türkiye umuduyla, sizin ve ailenizin Bayramını kutluyor; Bayram’ın ülkemize, halkımıza ve tüm insanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini diliyorum.
Saygı ve Sevgilerimle,
Umut Oran
İstanbul Milletvekili

Print Friendly, PDF & Email